Kocasinan bilmecesi! - Yerel seçim haberleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'e yakınlığıyla bilinen Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Eski Başkanı Ali Alkan'ın, MHP'den Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı olması siyasi kulisleri hareketlendirdi. Cumhur İttifakı'nın merkez ilçelerde nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Eski Başkanı Ali Alkan'ın MHP'den Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı olacağını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'de üst düzey kurmayları genel merkez düzeyinde bir ön çalışma komisyonu oluşturarak, yerel seçimlerle ilgili çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmada Kayseri'deki Büyükşehir ve 16 ilçenin durumu da görüşüldü. Ancak hangi belediye başkanlığı koltuğuna kimlerin aday gösterileceği ile ilgili kamuoyuna bir yansıma olmadı.

Komisyon çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz ay MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in Kayseri'deki merkez ilçelerden birinde MHP'li bir ismin aday olarak gösterileceğiyle ilgili söylemleri gündeme geldi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da benzer bir açıklamayı partililerin yer aldığı istişare toplantısında kamuoyuna açık bir biçimde dile getirdi. MHP'nin bu açıklamalarına karşın, AK Parti cenahından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarının son aşamaya geldiği bugünlerde MHP kanadından gelen bir hamle, kafaların iyice karışmasına neden oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ile yakınlığı ile bilinen Makine Mühendisleri Odası Kayseri Eski Şube Başkanı Ali Alkan'ın Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı olduğu açıklandı.

Alkan, Sosyal medyada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile genel merkezde çekindiği bir fotoğraf karesini paylaştı. Alkan'ın paylaştığı bu fotoğraf karesini Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol yeniden paylaşarak, Alkan'ın Kocasinan Belediye Başkan Aday adaylığı için müracaat ettiğini duyurdu. Varol, X hesabı üzerinden “Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Önceki dönem başkanlarımızdan değerli büyüğüm, abim, reisim Ali Alkan, Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun” paylaşımını yaptı.

Ali Alkan'ın bu hamlesinin kendi bireysel kararı mı olduğu yoksa MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir ile istişare ederek mi yaptığı bilinmiyor. Ancak, haberin duyulması Kayseri'de siyasi kulisleri hareketlendirdi. Cumhur İttifakı'nın tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de tek adayla belediye başkanlığı seçimlerine girebileceği daha önceden açıklanmıştı. Bir önceki yerel seçimde Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 16 ilçenin 4'ünde MHP'li geri kalanında ise AK Partili isimler aday gösterilmişti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme