Kokoş Kurabiye Tarifi - Elmalı kurabiye tarifi – Pratik Tatlı Tarifi
Lezzetli tarifler arasında öne çıkan 'Kokoş Kurabiye' ile damaklarınız şenlenecek! Bu elmalı kurabiye tarifini mutlaka deneyin. Pratik yapımı ve eşsiz lezzetiyle göz dolduran bu kurabiye, tatlı krizlerinizi anında sonlandıracak. Detaylar Haberimizde...
Gastronomi dünyasının yeni favorisi olarak öne çıkan Kokoş Kurabiye, hem görselliği hem de lezzetiyle adeta büyülüyor. İçindeki elma dokusuyla özel bir tat katılan bu kurabiye, klasik tatlı tariflerinden sıyrılarak evlerde kolayca hazırlanabilecek pratik bir seçenek sunuyor. Siz de lezzet dolu anlar yaşamak istiyorsanız, bu nefis tarifi denemeden geçmeyin!
2 su bardağı un
150 gram margarin veya tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı fındık unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt
1/2 su bardağı pudra şekeri
Elmalı harç
Yarım kilo ekşi elma
250 gram toz şeker
Yarım limon suyu
Bir kabın içine un, nişasta, fındık unu, pudra şekeri ve kabartma tozunu koyun ve güzelce karıştırın. Sonrasında margarin (ya da tereyağı), yumurta sarısı ve sütü unun üzerine koyup hızlıca yoğurun. Daha sonra streç filmi sarıp en az 1 saat buzdolabında dinlendirin böylece hamurumuz daha güzel şekil alacaktır. Hamur dinlenirken, elmalı harcı hazırlamaya başlayın.
Harcı İçin
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın. Elmaları küçük parçalar haline getirip mutfak robotunda ince hale gelene kadar çekin, püre olmamasına dikkat edin. Elmaları bir tencereye alın ve üzerine şekeri ve yarım limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar 5-10 dakika pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. (Harcınızı bir gün önceden yaparsanız daha güzel olacaktır)
Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp 18 parçaya ayırın
Hazırladığınız kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis edin, afiyet olsun