Kolay Kurabiye Tarifi – Elmalı Kurabiye - Az Malzemeli

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Kolay Elmalı Kurabiye tarifi! Görüntüsü ve enfes lezzeti ile hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Kolay Elmalı Kurabiye tarifi! Görüntüsü ve enfes lezzeti ile hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor.

Bu kolay tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

100 gram margarin
2 su bardağına yakın un
1 tane yumurta ( çırpılmış )
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Elmalı harç için;

Yarım kilogram ekşi elma
250 gram toz şeker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı;

Önce elmalı iç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz.

Elmalı Harcı için;

Elmaları yıkayıp, kabuklarını ve çekirdeklerini çıkaralım. Elmaları küçük parçalar haline getirip mutfak robotunda ince hale gelene kadar çekelim (Burada püre olmamasına dikkat edelim). Elmaları bir tencereye alıp üzerine şekeri ve yarım limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar 5-10 dakika pişirelim. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım (Harcınızı bir gün önceden yaparsanız daha güzel olacaktır).

Kurabiyenin hazırlanışı;

Büyük bir kaba elenmiş unu ve elenmiş pudra şekerini ekleyelim. Yumuşak margarini ekleyip, elinizle ufalayın. 1 tane çırpılmış yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Bu noktoda hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Hazırladığımız hamuru streç filme sarıp, 15 dakika buzdolabında bekletelim.

Kurabiyeye şekil vermek için, temiz bir yüzeyi unlayalım. Hamuru merdane ile düzleştirelim (0,5 cm kalınlığında). Kurabiyeleri hazırlarken fırını önceden 170 dereceye getirelim. Kare bir kurabiye kalıbı ile şekil verin görselde gösterdiğimiz gibi bir aparatla veya bir bıçak yardımıyla kesikler atıp üzerine elmalı haçtan koyup kapatıp kurabiyeleri fırın tepsisine alalım.

Kalan hamurlar için de aynı işlemi yapalım. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede hafif kızarana kadar pişirelim. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme