Kolay Kurabiye Tarifi - Havuçlu Şerbetli Kurabiye - Az Malzemeli

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Havuçlu Şerbetli Kurabiye tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Havuçlu Kurabiye tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor. Havuçlu kurabiye için evde kalan havuçalrı değerlendirebilirsiniz.

Bu kolay tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Hamuru için;

125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
4 su bardağı un

İç malzemesi;

3 orta boy havuç
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın

Şerbeti için;

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

Hazırlanışı;

Önce iç malzemesini hazırlayarak başlıyoruz. 3 havucu rendeleyip, yarım su bardağı şekeri ekleyerek kısık ateşte hafif suyunu verip, tekrar suyunu çekene kadar soteliyoruz. İç harcımız sotelenene kadar şerbetimizi hazırlıyoruz. 2 su bardağı su ve toz şekeri kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz. Sotelenmiş havucun üzerine bir su bardağı cevizi ve tarçını ekleyip iyice karıştırryoruz. Hazırladığımız iç harcımızı soğuması için kenara bırakalım.

Şerbeti ve iç malzememizi hazırladıktan sonra hamurumuza geçiyoruz. Oda sıcaklığında bekleyen margarini ve bir yumurtayı karıştırma kabına alalım. Ardından tüm malzemeleri ekliyoruz. Unumuzu kontrollü ekliyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. Hamurlarımızı yuvarlayıp, soğumuş olan iç malzememizle içini dolduruyoruz. Fırını 150 derecede ısıtıyoruz. Önceden ısıttığımız fırında 150 derecede 25 dakika pişiriyoruz.

Pişen kurabiyelerimizi önce soğuk şerbete batırıp, hindistan cevizine buluyoruz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Hazırladığımız bu kurabiye uzun süre saklanabiliyor. İçinde havuç olduğu için buzdolabında muhafaza ediniz. Afiyet olsun...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme