Kolay Kurabiye Tarifi – Hindistan Cevizli Kurabiye - Az Malzemeli Tarifler

Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olması ile birlikte anneler evde yapılabilecek ve çocukların ilgisini çekecek tarifleri araştırmaya başladı. İşte hem çocuklarınızın hem de misafilerinizin keyifle tüketeceği 'Hindistan Cevizli Kurabiye' tarifi. Az malzemesi ve kolay yapımı ile mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olması ile birlikte anneler evde yapılabilecek ve çocukların ilgisini çekecek tarifleri araştırmaya başladı. İşte hem çocuklarınızın hem de misafilerinizin keyifle tüketeceği 'Hindistan Cevizli Kurabiye' tarifi. Az malzemesi ve kolay yapımı ile mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak.

Bu kolay tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! Püf noktası tarifin sonunda! İşte tarifin detayları;

Malzemeler

Kakaolu hamur için:

200 gram margarin (oda sıcaklığında olacak )
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta ( çırpılmış olacak )
3 su bardağı un ( kontrolü ekleyin )
30 gram kakao

Hindistan cevizi hamuru için:

60 gram margarin ( oda sıcaklığında olacak )
Yarım su bardağı sıvı krema
1 su bardağı un
2 su bardağı Hindistan cevizi unu

Hazırlanışı

Yumuşak margarini şekerle iyice çırparak krema kıvamına getirelim. Krema kıvamına gelen karışıma yumurtayı ekleyerek iyice karıştıralım. Un ve kakaoyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru bir top yapıp hafifçe bastırarak streç filme saralım ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim.

Hindistan cevizli hamur için de aynı şekilde hazırlık yapalım. Dinlenme süresi dolduktan sonra, kakaolu hamuru 2 parçaya bölelim ve 25 x22 cm boyutlarında yağlı kâğıt üzerinde açalım. Her iki hamuru bu kez uzunlamasına 3 parçaya ayıralım. Hindistan cevizli hamurdan bir parça alarak kalın bir şerit oluşturun.

Bunu kakaolu hamurun üzerine yerleştirin ve sıkıca sarın, tamamen kapatın.

Yaklaşık 5 cm uzunluğunda parçalar kesin. Her bir kurabiyenin yüzeyine çatalın dişleriyle veya bıçağın sırt kısmı ile çizgiler çizin.

Kurabiyelerin, aralarında biraz boşluk bırakarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

160 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dakika veya iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme