Kolay Kurabiye Tarifi - İncir Dolgulu Bisküvi - Az Malzemeli

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size İncir Dolgulu Kolay Kurabiye tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size İncir Dolgulu Kolay Kurabiye tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor.

Bu kolay tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

2 su bardağı un

100 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)

2 yemek kaşığı süt

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

Yarım su bardağı pudra şekeri

İç harcı için;

İncir reçeli veya istediğiniz bir reçel

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletelim.
Hamuru açıp ortadan ikiye uzunlamasına keselim. Oluklu merdane ile oluşan dikdörtgen hamurun üzerinden geçelim (Merdaneniz yoksa bir çatal yardımıyla derin çizgiler oluşturabilirsiniz).

Bu dikdörtgeni de ortadan ikiye keselim (Görselde belirtildiği gibi). Bir parçanın içine reçeli koyup diğeriyle üstünü kapatalım.

Daha sonra üç parmak genişliğinde kesimler yapalım.

Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin (Fırına göre değişebilir). Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme