Konserve Nasıl Yapılır? - İşte Kavanoz ve Kapak Fiyatları!

Yaz mevsimi ile mutfaklarda tatlı telaş başladı. Özellikle kış mevsiminde yemek için hazırlanan kışlık konserveler, uzun süreler saklanıyor. Konservelik ürünlerin saklanmasında kullanılan cam kavanozlar ise tezgahlardaki yerini aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Cam kavanoz sağlıklı bir saklama yöntemi olarak öne çıkıyor yaz aylarında yetişen meyve sebzeleri çeşitli yöntemlerle saklamaya yarayan cam kavanozlar uzun süreler kullanılabiliyor.

Konserve Nasıl Yapılır?

Konserve yapılmak üzere hazırlanan ürünlerin sıcak olması ve daha önceden iyice temizlenmiş kapak ve cam kavanozların hazır olarak beklemesi gerekmekte. Cam kavanoz içerisine sıcakken konulan ürünlerin ağzı sıkıca kapatılarak ters çevrilmeli ve soğumaya bırakılmalı. Konserveler soğuduğunda herhangi bir sızıntı olup olmadığı kontrol edilmeli.

Cam Kavanozda Önemli Nokta Kapak!

Konserve yapımının en önemli noktası taze ve paslanmamış sızdırmazlık niteliğini kaybetmemiş kapak kullanmak olarak öne çıkıyor. Kapak ne kadar orijinal ise konserve o kadar uzun süre dayanabiliyor. Paslı ve eski kapakları kullanmak sağlık açısından risk yaratabilirken özellikle açılmayan konservelerin kapaklarının yan taraflarından bıçak veya benzeri sivri bir aletle kaldırdıktan sonra o kapakları tekrar kullanmak mümkün olmuyor.

Bu Sene Fiyatlar Nasıl?

Kavanoz fiyatları bu mevsimlerde tezgahlardaki yerini aldı. Kavanoz boyutlarına ve kapaklı olup olmamasına göre değişkenlik gösteriyor.
Kavanozların ortalama fiyatları ise şu şekilde;
1000 cc cam kavanoz ve kapağı, 25-30 TL arasında,
660 cc cam kavanoz ve kapağı ise 20-25 TL arasında satışa sunuluyor.

Kavanoz Kapağı Fiyatları Ne Kadar?

Genellikle 10'lu paketler halinde satılan kavanoz kapakları 25-35 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Üzerinde çeşitli desen ve şekil bulunan kavanoz kapaklarının tane fiyatları ise 5 TL ye kadar değişkenlik gösterebiliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme