Kritik isimden öğrenci affı açıklaması! Öğrenci affı gelecek mi?

Kamuoyunda öğrenci affı beklentisi giderek büyüyor. Çeşitli sebeplerden dolayı öğrencilik haklarını kaybedenleri umutlandıran açıklama kritik isimden geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Çeşitli nedenlerden dolayı üniversite eğitimlerini tamamlayamamış veya yarıda bırakmak zorunda kalmış olan kişilerin yeniden üniversite eğitimi almasına imkân sağlayan ve öğrencilik hakkı tanıyan, öğrenci affı özellikle lisans ve lisans üstü eğitimini başarısızlık, azami dönem süresinin aşılması gibi nedenlerden tamamlayamadan ilişiği kesilenleri kapsayan bir düzenlemedir.

Af en son ne zaman geldi?

En son Temmuz 2022'de çok sayıda ön lisans, lisans, lisans üstü ve doktora öğrencisi çıkarılan düzenlemeden yararlanarak üniversite eğitim hayatına geri dönmüştü. Hali hazırda ise öğrenci affı bekleyen öğrenci sayısının yaklaşık 400 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Sosyal medya üzerinden çok sayıda af bekleyen öğrenci adayı af taleplerine ilişkin seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Metin Külünk paylaştı!

Üniversiteden kaydı silinmiş öğrencilerden mektup var diyerek öğrenci affı bekleyenlerin sıkıntılarına sosyal medya hesabı üzerinden yayımlayan Metin Külünk, ‘Pandemi sürecinde uzun süreli hastalık geçirenler, ailesinde çoklu kayıpları olanlar normal hayatlarına dönmekte zorlandılar. Öğrenciliği sona erenler arasında tıp öğrencileri de var, stajyer doktor aşamasına gelmiş olanlar da, diş hekimliği de, boğaziçi fizik de, hem çalışıp hem okumak zorunda kalan açıköğretim fakültesi öğrencileri de. Toplam 487 bin civarına ulaştığını tahmin ediyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Beklenti büyük!

Kamuoyundaki öğrenci affı beklentisi ise giderek büyüyor. Temmuz ayından itibaren beklentiler katlanarak artarken sosyal medya üzerinden çok sayıda kampanya düzenleniyor.

ÜNİVERSİTEDEN KAYDI SİLİNMİŞ ÖĞRENCİLERDEN MEKTUP VAR

???? Durum şöyle ki depremzedeler tamamen elleri kolları bağlı bu duruma maruz kaldılar.
Pandemi sürecinde uzun süreli hastalık geçirenler, ailesinde çoklu kayıpları olanlar normal hayatlarına dönmekte zorlandılar.

????… — Metin KÜLÜNK (@mkulunk) September 20, 2024

ÖZEL HABER
Yorumlar 4
Ömer 21 Eylül 2024 16:12

öğrenci affı elzemdir. biran önce bu yüzbinlerce öğrencinin mağduriyeti giderilmelidir

Merve 21 Eylül 2024 16:03

2022 affından sonra kaydı silinen binlerce öğrenci var. Sayı her geçen gün artıyor. Öğrenci affı acilen gelmelidir

Misafir 21 Eylül 2024 15:40

Universite öğrencileri af bekliyor..egitimleri zayi olmasın

Nurcan 21 Eylül 2024 14:48

Yüzbinlerce genç öğrenci affını bekliyor. En kısa sürede okullarımıza kavuşmayı bekliyoruz. Metin Külünk beye de duyarlılığı için çok teşekkür ederim.

Bakmadan Geçme