Küçük Erciyes ormana dönüşüyor!
Kayseri denince ilk akla gelen Erciyes Dağı 30 milyon yıl önceki patlamaları sayesinde Kapadokya'nın oluşmasını sağlayan sönmüş bir volkan dağı olarak biliniyor. Nevşehir'in küçük Erciyes'i olarak bilinen eski yanardağı ormana dönüşecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kayseri denince akla Erciyes, Erciyes Dağı denince de sönmüş bir volkan olması geliyor. Erciyes'in 30 milyon yıl önceki patlamasının sonucunda oluşan Kapadokya'nın bulunduğu Kent olan Nevşehir'de eski yanardağı ormanlık alana dönüşecek.
Kış sezonun gözde yerlerinden Erciyes Dağı Kayseri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen turistleri her yıl ağırlıyor. Sönmüş bir volkan dağı olan Erciyes Dağı turistlerin gözde mekanı olurken her yıl Kayseri ekonomisini canlandırıyor. 30 milyon yıl önce yaşanan patlama sonucunda Kapadokya'nın oluşmasını sağlayan Erciyes Dağı, şimdilerde de kış sezonunda Erciyes'e gelen ziyaretçilerinin ikinci adresi oluyor. Peribacaları vadi yamaçlarından akan sel sularının ve rüzgârın, tüflerden oluşan taşları aşındırmasıyla ortaya çıkmıştır. Peribacaları en fazla Ürgüp-Uçhisar-Avanos üçgeni arasında kalan vadilerinde görülür.
Eski yanardağ alanı ormana dönüşüyor!
Kapadokya'nın bulunduğu Nevşehir ilinde bulunan eski yanardağ alanı ormanlık bir alana dönüştürülüyor. Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyü sınırları içerisinde bulunan Kabaktepe Dağı ismi verilen sönmüş yanardağını çevreleyen 68 hektar alan ağaçlandırılacak. Yanardağların kısa vadede büyük zararlara neden olsa da uzun vadede verimli tarım alanlarının oluşmasına neden oluyor. Bu sebeple Türkiye'nin en az ormanlık alanına sahip ilinden biri olan Nevşehir'de yeşil alanın artırılması hedefleniyor.
Küçük Erciyes!
Kayserililer tarafından ‘Küçük Erciyes' yorumu verilen Kabaktepe dağının kayağa uygun olmaması sebebiyle ormanlık alana çevrilmesi takdir topluyor.