Kurban Bayramı İçin Sucuk İçi Tarifi (Kayseri Yöresel Lezzeti)

Kurban Bayramında , geleneksel lezzetler sofraları süslemeye başladı. Bu özel gün için Kayseri yöresine özgü nefis bir tarif paylaşıyoruz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

TAKİP ET

Kurban Bayramında, geleneksel lezzetler sofraları süslemeye başladı. Bu özel gün için Kayseri yöresine özgü nefis bir tarif paylaşıyoruz: Ev yapımı sucuk içi. Kurban etinden hazırlanan bu özel lezzet, bayram sofralarınıza damakları şenlendirecek. İşte detaylar...

Malzemeler:

250 gram dana bol yağlı kıyma (Kurban etinden)

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

1 yemek kaşığı su

Tuz

Pişirmek için 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Sarımsakları ezin veya rendeleyin.

Geniş bir yoğurma kabına kıymayı, ezilmiş sarımsakları, toz kırmızı biberi, pulbiberi, kimyonu, karabiberi, yenibaharı, suyu ve tuzu ekleyin.

Malzemeleri yoğurarak iyice karıştırın. Yaklaşık 3 dakika boyunca yoğurarak malzemelerin birbirine iyice geçmesini sağlayın.

Yoğurduğunuz sucuk içini buzdolabında en az 1 gün dinlendirin. Bu süre, baharatların ete iyice sinmesini ve lezzetin olgunlaşmasını sağlayacaktır.

Sucuk içini buzdolabından çıkardıktan sonra tekrar birkaç dakika yoğurun.

Dilerseniz sucuk şekli verip poşetleyerek veya kurutup buzlukta saklayarak uzun süre kullanabilirsiniz.

Pişirmek için geniş bir tavaya sıvı yağını alın. Sucuk içini tavaya alıp orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.

Etiniz yağlı değilse sıvı yağ miktarını artırabilirsiniz. Et piştiğinde sucuk içi hazır olacaktır.

Servis Önerisi:

Hazırladığınız sucuk içini kahvaltılarda veya ana yemeklerde kullanabilirsiniz. Ekmeğe sürüp tüketebilir veya omlet, menemen gibi yumurta yemeklerine lezzet katacak şekilde kullanabilirsiniz.

Notlar:

Kurban Bayramı'nda kesilen etten hazırladığınız sucuk içi, bayram sofralarınıza özel bir lezzet katacaktır.

Sucuk içini önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirerek, bayram günü veya sonrasında tüketmek için saklayabilirsiniz.

Sucuk içini köfte harcı olarak da değerlendirebilir veya börek içi olarak kullanabilirsiniz.

Bu tarifi deneyip Kurban Bayramı'nda sevdiklerinizle paylaşmanızı ve lezzetli bir bayram geçirmenizi dilerim. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme