Kurban eti nasıl saklanmalı?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı, uzmanlar kurban etini doğru şekilde muhafaza etme konusunda uyardı. Peki, kurban eti dondurucuya nasıl konulmalı? Nasıl saklanmalı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kurban Bayramı yaklaştıkça vatandaştaki telaşta arttı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler, bayramın 1. günü taze eti en doğru şekilde nasıl muhafaza edilir sorusunu araştırmaya başladı.
Bayram sonrasında elde edilen kurban etlerinin doğru bir şekilde saklanması ve etin bozulmasını önlemek oldukça önemlidir. Kurban etinin saklanması, uygun koşullarda yapılmalıdır.
Buzlukta değil derin dondurucuda saklanması gerekiyor

Kurban etlerinin büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşeti veya yağlı kağıda sarılarak buzlukta veya derin dondurucuda saklanması gerekiyor.
Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derecede derin dondurucuda ise 3-4 ay süreyle saklanabiliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme