KYK yurtlarında barınma şartları, disiplin cezalarında değişiklik

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yurt Hizmetleri Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yapıldığını duyurdu. Bu değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yurt Hizmetleri Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yapıldığını duyurdu. Bu değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yapılan düzenlemeler, yurtlarda barınma şartları, kalış süreleri, disiplin cezaları ve ücret ödemeleri gibi bir dizi konuyu kapsıyor.

Yurtlarda kalmayı engelleyen suçlar arasına fuhuş eklendi

Yeni düzenlemeye göre, yurtlarda barınma şartları arasında yer alan ‘kasten işlenmiş bir suçtan dolayı altı veya daha fazla süreyle hapis cezası almış olma' şartı, bir yıla çıkarıldı. Bu, öğrencilerin yurtlarda barınma haklarının daha geniş bir çerçevede değerlendirilmesi anlamına geliyor. Ayrıca, yurtlarda kalmayı engelleyen suçlar arasına fuhuş da eklendi. Öte yandan, eski yönetmelikte yer alan hayasızca davranışlar ifadesi metinden çıkarıldı.

Yurt dışındaki öğrenciler içinde karar alındı

Yönetmelikte, yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin de durumları ele alındı. Öğrenim gördükleri ülke kanunlarına göre taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmaması şartı, bir yıla çıkarıldı.

Barınma süreleri uzadı

Yönetmelik değişikliği ile birlikte, yatay veya dikey geçiş yapan öğrencilerin eğitim süreleri, yurt barınma sürelerine eklenecek. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilerin yurt kayıtları silinecek, ancak tekrar başvuru yapmaları halinde bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanacak.

Yeni yönetmelikte yurt ücreti ödemeleriyle ilgili hükümler de yeniden düzenlendi. Öğrencilere, içinde bulunulan ayın yurt ücretini ödemeleri için ayın son günü saat 23.00'e kadar süre verilecek. Ayın son gününün resmi tatil gününe denk gelmesi halinde bu süre, takip eden ilk iş günü saat 23.00'e kadar uzatılacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme