Leziz ve pratik havuç tarator nasıl yapılır?

Bugün Pratik ama bir o kadar da lezzetli havuç tarator tarifi ile karşınızdayız. Yaz sofralarına çok yakışan bu meze et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. Evde harika bir havuç tarator yapmaya ne dersiniz? Gelin hep birlikte tarifimize geçelim

Bugün Pratik ama bir o kadar da lezzetli havuç tarator tarifi ile karşınızdayız. Yaz sofralarına çok yakışan bu meze et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. Havuç taratoru lezzetli yapmanın sırını sizler için hazırladık. Kolay ve pratik adımlarla Türk mutfaklarının en sevilen mezelerinden biri olan havuç taratoru evinizde hazırlamaya ne dersiniz ?
Havuç tarator için gerekli malzemeler,
2 adet büyük boy havuç
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
Havuç taratorun yapım aşaması,
İlk olarak havuçlarımızı güzelce yıkıyoruz. Sonrasında yıkana havuçları kuruluyoruz ve iyice rendeliyoruz. Rendelenmiş havuçları geniş bir yanmaz tavaya alıyoruz. Üzerine de bir miktar zeytinyağı ilave ediyoruz. Havuçlarımızı bu şekilde orta ateşte yanmayacak şekilde yaklaşık 3-4 dakika kadar kavuruyoruz. Güzelce kavrulan havuçlarımızı ocaktan alıyoruz ve bir kenara bırakarak soğumasını sağlıyoruz. Daha sonra geniş bir kabın içerisinde yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelenmiş havuç, parçalanmış ceviz içi, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Bütün bu malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Taratorumuzu servis tabağına alıyoruz ve üzerine de zeytinyağı ve taze nane yaprakları ekliyoruz. Başka bir tarifte görüşmek üzere deneyen herkese afiyet olsun

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme