Lezzetli Bir Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi - Pratik Tarifler - Türk Mutfağı

Sağlıklı, pratik ve lezzet dolu bir yeşil fasulye yemeği tarifi ile karşınızdayız. Yemek tarifleri için doğru yerdesiniz! Bugün adım adım tarifle, yeşil fasulyeyi yapacağız. Türk Mutfağının vazgeçilmez harika tadını çıkaracak ve sevdiklerinize sunabileceksiniz. Şimdiden afiyet olsun…

Bugün Yeşil fasulye tarifi ile karşınızdayız. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti sofralarımızda sıklıkla yer alır. Bu tarife, yeşil fasulyeyi lezzetli bir yemek haline getirmek için tarifini vereceğiz. Adım adım tarifler Yeşil fasulye yemeği, ana yemek olarak mükemmel bir seçenektir. Sağlıklı ve pratik olması da cabası!
Vitaminler, lifler ve antioksidanlar açısından zengin bir sebze olması, en çok tercih nedeni.

(5-6 Kişilik 10 dk Hazırlık, 40 dk Pişirme)

Yeşil fasulye için Malzemeler:
1 büyük soğan (Büyük boy ve rendelenmiş)
2 diş sarımsak (Ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı karabiber
1/2 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
2 adet domates (rendelenmiş veya küçük şekilde doğranmış)
1 adet tatlı saklama domates salçası

Yeşil fasulye Yapılışı:
Yeşil fasulyeleri yıkayın, uç kısımlarını kesin, genel olarak bağlı olarak bölünür, istediğiniz büyüklükte tutun.
Derin ve büyük bir tavada zeytinyağını ve ince rendelenmiş soğanları ekleyin. Soğanların pembeleşmesine kadar kavurarak soteleyin.
Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar sotelemeye devam edin.
Ezilmiş sarımsakları tavaya ekleyin. Fasulyeleri birkaç dakika soteleyin, koku çıkana kadar karıştırın.
Rendelenmiş veya saklanan domatesleri ekleyin ve iyice karıştırın.
Domates salçasını ve suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve şemsiyeye bağlı olarak pul biberi ekleyin, karışımı iyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Pişme süresi ortalama 15-20 dakika sürüyor. (Yemeği orta ateşte pişirin)
Bu arada pişme süresine yakın bir fasulye alarak, pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Fasulye yemeği piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Yeşil fasulye özellikle hafta içi akşam yemeği için mükemmel bir seçenektir. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere hoşçakalın, afiyet olsun…

Taze fasulye püf noktası
Taze fasulyenin pişme süresi tercih edilen fasulyenin cinsine göre değişir.
Taze fasulye düdüklüde genellikle 13-15 dakikada pişer.
Düdüklü kullanmayacaksanız, pişme süresi 40-45 dakika sürür. Yeşil fasülyeyi daha çabuk pişirmek için tuzunu son aşamada ekleyin, yoksa fasulyeleriniz sertleşir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme