Lezzetli ve kolay muhallebi tarifi – Çilek soslu muhallebi – Türk Mutfağı

Sütün en tatlı hali olan muhallebi ile çileğin enfes uyumunu yakalamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Görüntüsüyle iştahınızı kabartan bu tarif Osmanlıdan günümüze kadar, birden fazla çeşidi ile karşımıza çıkmıştır. Lezzetli ve kolay olan çilek soslu muhallebi tarifi, Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Lezzetli ve kolay muhallebi yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Osmanlıdan günümüze gelene kadar farklı çeşitleri ortaya çıkmıştır. Muhallebini günümüzde en çok meyveli hali tercih ediliyor. Bizde çilek soslu muhallebi tarifinin tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte çilek soslu muhallebi tarifinin yapılışı…

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Çilekli sos için
200 g çilek
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı su

Yapılışı: Süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Kaynamaya başlayıp yoğunlaşınca 1 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alarak tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın. Servis kaselerinin yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Çilekleri rondodan geçirerek bir tencereye alın ve nişasta, şeker ile suyu ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumuş olan muhallebi kaselerinin üzerlerine paylaştırarak soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme