Lezzetli ve pratik – Cevizli basma kadayıf tarifi - Türk Mutfağı
Lezzetli, pratik ve Türk Mutfağının vazgeçilmezlerinden cevizli basma kadayıfı tatlısını evde yapmak artık çok kolay… Şerbetli tatlılar her ne kadar zor gibi görünse de bu tarifi sadece yarım saat içinde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte en kolay cevizli basma kadayıf tarifi...
Lezzetli, pratik ve Türk Mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan cevizli basma kadayıf tarifi, şerbetli tatlılar arasında en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Kadayıf, tarihi Selçuklular zamanına kadar dayanıyor. Sultanların en çok tercih ettiği, şerbetli tatlı olarak kayıtlarda yer alıyor. Hem Antep fıstıklısını hem de cevizlisini yapabilirsiniz. Muhteşem görüntüsüyle göze de hitap eden bu tatlının tarifi işte şöyle...
Malzemeler
500 gram kadayıf
200 gram tereyağı
1,5 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/4 adet limon suyu
Üstü için:
1 avuç Antep fıstığı
Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım soğumaya bırakalım. Kadayıflarımızı küçük doğrayıp erimiş tereyağı ile harmanlayalım. Yağlanmış tepsimize kadayıfın yarısını basalım. Cevizini serip gerisini basalım. Güzel çıkması için sıkı basmak çok önemli, ben üstüne ağırlık koyup yarım saat beklettim. 170 derecede üstü kızarana kadar pişirip sonra fırından alıp bir tepsi yardımıyla tersini çevirelim. Diğer tarafı da kızarana kadar pişirip fırından çıkınca iki üç dakika sonra soğuk şerbeti sıcak tatlımıza dökelim. Afiyet olsun.