Lezzetli ve pratik tatlı tarifleri – Haşhaşlı irmik tatlısı

Evinizde kolayca yapabileceğiniz pratik ve lezzetli, haşhaşlı tatlılar mı arıyorsunuz? O zaman bu tarif tam size göre. İrmik ile haşhaşın mükemmel bir uyumu olan haşhaşlı irmik tatlısı, görüntüsüyle tatlı saatlerinizin adeta göz bebeği oluyor. İşte, haşhaşlı irmik tatlısı tarifi...

TAKİP ET

Haşhaşlı tatlılar hem görüntüsüyle hem de tadıyla en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alırken, evinizde de lezzetli ve pratik şekilde yapabilirsiniz. Haşhaşlı irmik tatlısı tatlı krizlerinizde, 5 çayında akşam yemeklerinden sonra misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Bu tatlının özelliği hem şerbetli olması hem de krem şantili olmasıyla dikkat çekiyor. O zaman bu eşsiz tarifin yapımına geçelim...

Malzemeler

Kek için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su ve 2 damla limon suyu

Üzeri için: Bir paket toz krem şanti

Yapılışı: Öncelikle tatlının şerbeti hazırlayalım. Bir tencereye toz şeker ve suyu alarak şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika boyunca kaynayan şerbetimizin altını kapatalım ve soğumaya bırakalım, bu sırada da kekimizi hazırlamaya başlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyaz köpük olana kadar mikser ile güzelce çırpalım. Sıvı yağ, süt, irmik ve mavi haşhaşı da ilave ederek çırpmaya devam edelim. Elediğimiz unu da ekleyelim, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra son kez çırpalım. Hazır olan kek harcımızı yağladığımız borcama boşaltalım. Benim bu tarifte kullandığım borcam ölçüsü 28 cm. Sonrasında 170°C fırına koyarak yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım. Keki pişip fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra kürdan ya da çatal yardımı ile her tarafına delikler açalım. İlk sıcaklığı çıkan kekimize soğuyan şerbetimizi gezdirelim ve şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerine öncesinde çırpıp dolapta beklettiğimiz krem şantiyi alalım ve her yeri eşit olacak şekilde güzelce yayalım. Tatlımızı dolaba kaldırarak 2-3 saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen tatlımızı dilediğimiz boyutta keserek süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme