Liselere yeni ders geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere seçmeli ders kapmasında yeni bir ders eklendi. Üstelik bu ders uygulamalı anlatılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından liselere yeni ders eklendi. Lise 10, 11 ve 12. sınıflarda haftada 2 saat olmak üzere toplam 72 saat öğretim programı içeren ders, seçmeli ders kapsamına alındı.

Ortaöğretim Müdürlüğünce hazırlanan temel hukuk bilgisi dersi, müfredata girdi. MEB'den yapılan açıklamaya göre, dersin müfredatı, hukukun temel kavramları, hukukun kaynakları, hukukun temel ilkeleri, hukukun toplumsal işlevi, hukukun kişi üzerindeki etkileri, hukukun devlet üzerindeki etkileri, hukukun ekonomik etkileri, hukukun kültürel etkileri, hukukun tarihsel gelişimi, hukukun felsefi temelleri, uluslararası hukuk, insan hakları hukuku, ceza hukuku, hukuk usulü, hukuk felsefesi ve hukuk sosyolojisi gibi konuları içeriyor.

Dersin amacı, öğrencilerin hukukun temel kavramlarını ve ilkelerini öğrenmelerini, hukukun toplumsal işlevini ve birey üzerindeki etkilerini kavrayabilmelerini sağlamak olarak açıklandı.

Farazi dava uygulamasına sen de katılır mısın? adlı ünitede öğrenciler, kamu hukuku ve özel hukuk dalları kapsamında belirlenmiş dava konuları ile ilgili dava dosyası hazırlayacaklar ve bu dava konuları ile ilgili canlandırma yapacaklar. Bu derslerde öğrencilere hukuk sistemine farklı ve adil bakış açısı geliştirme gibi beceriler kazandırılması planlanıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme