Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi - Türk Mutfağı

Acılı ezme, Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biridir. Bütün et yemeklerinin yanına çok yakışan pratik acılı ezme tarifi için detaylar haberimizde...

TAKİP ET

Evde de rahtlıkla hazırlayabileceğiniz lokanta usulü acılı ezme lezzetli, pratik ve sağlıklı bir meze çeşitidir.

Mezeyi yapmak için gerekli malzemeler

- 4 adet orta boy domates

- 2 adet yeşil biber

- 1 adet kırmızı biber

- 1 adet kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- 1 kaşık biber salçası

- 2 yemek kaşığı nar ekşisi

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1/4 demet maydanoz

Yapılışı

- Domatesleri, biberleri, soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Bir kaseye alın.

- Nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber, biber salçası ve tuzu bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.

- Maydanozu ince ince kıyın ve salataya ekleyin. İyice harmanlayın.

- Buzdolabında bir saat dinlendirin.

- Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Öneri

- Buzdolabında sakladığınız acılı mezeyi 4 gün bozulmadan yiyebilirsiniz.

- Baharat oranını damat tadınıza ve kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

- Sunum aşamasında cevizle yada maydanozla süsleme yapabilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme