Lokum gibi kavurma nasıl yapılır?

Kurban Bayramı denilince ilk akla gelen kavurmadır. Peki lokum gibi leziz kavurma nasıl yapılır püf noktaları nelerdir? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

TAKİP ET

Kurban Bayramı denilince ilk akla gelen nefis yemek kavurmadır Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor.


KAVURMA MALZEMELERİ
Dilediğiniz miktarda kuyruk yağı
1 kg kadar dana veya koyun eti
Dilediğiniz baharatlar ( tuz, karabiber, kekik)


Kavurma Tarifi
İlk olarak etlerinizi sudan geçirin ve üzerindeki kanın temizlendiğinden iyice emin olun. Daha sonra kuyruk yağını ve etleri doğrayın. Düdüklü tencerenin içerisine atın. Düdüklü tencerenin içerisine su koymanıza gerek yok et kendi suyu ile pişecektir. 40 veya 45 dk sonra düdüklü tencerenin kapağını açarak etleri bir tavaya boşaltın. Daha sonra etleri tavada kavurabilirsiniz.
Kavurma nasıl saklanır?
Kavurmanızı pişirdikten sonra ayrı bir tencerenin içerisinde iç yağı eritip, kavurmanın olduğu kabın içerisine boşaltın. Yağ donduktan sonra kavurmanızı buzlukta veya dolabınızın bir gözünde saklayabilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme