Malatya'da 30 artçı şok etkisi yarattı!

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamalara göre, bölgede 30 artçı sarsıntı kaydedildi. Detaylar haberimizde..

Malatya'nın Kale ilçesinde sabah saat 10:46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamalara göre, bölgede 30 artçı sarsıntı kaydedildi. Artçı sarsıntıların büyüklükleri 1,2 ile 3 arasında değişiklik gösterdi.

AFAD, depremin ardından Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerinden gelen ekiplerin sahada tarama çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Ayrıca, deprem sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplamda 374 ihbar ulaştı.

Yapılan incelemelerde, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplamda 4 binada hasar tespit edildi. Elazığ'da kısmi hasar gören bir binada bulunan 4 kişi, ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı. Ayrıca, Malatya'nın Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi olayları yaşandı.

Bölgedeki gelişmeler dikkatle izlenirken, AFAD ekipleri de hasar tespit çalışmalarını ve saha taramalarını aralıksız sürdürüyor. Tüm vatandaşların güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığı belirtiliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme