Malatya depremine dair İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklamalar!

Malatya'nın Kale ilçesinde bugün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme yönelik İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Kayseri'de kısa süreli paniğe yol açan depreme yönelik, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar, vakit kaybetmeden saha taramalarına başladı.

Depremin ardından bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı ve yetkililer gelişmeleri yakından takip ediyor. Şu ana kadar can kaybı ya da ciddi bir yaralanma bildirilmezken, depremin etkilediği bölgelerde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada , ‘AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.' İfadelerine yer verdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme