Mansur Yavaş Ankara'da çözdü-Kayseri'dekiler sessiz!

Okullardaki hijyen ve temizlik sorunu devam ediyor. Temizlik malzemesi ve temizlik personeli sıkıntısı yaşanan Ankara'daki okullara çözüm Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Peki Kayseri'deki okullarda durum ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Türkiye genelindeki çoğu devlet okulunda kadrolu temizlik personeli istihdam edilmiyor. Temizlik alanındaki ihtiyaçlar ise İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasındaki yapılan protokoller çerçevesinde dönemlik olarak istihdam edilen görevliler tarafından sağlanıyor.

İUP geldi talep bitti!

Ancak bu yıl diğer yıllardan farklı olarak uygulamaya geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP) sisteminin maaş ve sigorta şartları vatandaşları memnun etmedi ve okullarda temizlik personeli krizi başladı. Kayseri'de de çok sayıda okulda veliler yaşanan temizlik sorununa tepki gösteriyor.

Mansur Yavaş'tan ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek' çıkışı!

Okullardaki temizlik krizi sürerken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek' projesini duyurarak talep eden tüm okullara temizlik malzemesi ve temizlik personeli desteği verileceğini açıkladı.

265 okul başvurdu fakat 106 okul başvurusunu geri çekti!

Gerçekleştirilen projeye ilk etapta 265 okulun başvuru yaptığını ancak bu okullardan 106'sının çeşitli nedenlerle başvurusunu geri çektiğini ifade eden Başkan Yavaş, 10 bin 376 öğrencinin eğitim gördüğü 22 okulun temizlik ihtiyaçlarının karşılandığının altını çizdi. Okul müdürlüklerine seslenen Yavaş, 'Okul müdürlerimizden en önemli isteğimiz, evlatlarımızın temel ihtiyaçlarını göz ardı etmemeleridir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız.' mesajı verdi.

Kayseri'de sessizlik hâkim!

Kayseri'de yer alan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki çoğu okulda da temizlik konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle veliler sosyal medya hesapları aracılığıyla temizlik konusundaki eksiklik ve sıkıntıları yetkililere duyurmaya çalışıyor. Ankara'da hayata geçirilen projenin Kayseri'deki belediyeler tarafından da başlatılması yönünde kamuoyundaki büyük beklentiler sürerken Kayseri'de 16 ilçe 1 Büyükşehir Belediyesi'nden bu yönde bir adım gelip gelmeyeceği merak konusu.

‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek' projemiz ile bizlere hijyen ve temizlik desteği talebinde bulunan okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya başladık.

İlk günden itibaren, 10 bin 376 öğrencimizin eğitim gördüğü 22 okulumuzun hijyen ve temizlik desteği sağlandı. Ancak, ne yazık ki… pic.twitter.com/VYnCDhLmXS — Mansur Yavaş (@mansuryavas06) September 28, 2024


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme