Maraş Dondurması kaçıncı sırada?

Dünyaca ünlü TasteAtlas adlı gastronomi sitesi 'Dünyanın En İyi Dondurulmuş Tatları' listesini açıkladı. Peki Maraş Dondurması kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Gastronomi uzmanlarının değerlendirmelerine dayanan listeleriyle tanınan TasteAtlas internet sitesi Dünyanın En İyi Dondurulmuş Tatlıları listesini açıkladı.

Maraş Dondurması ise listenin 3. sırasında yer aldı.

Maraş Dondurması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Türk dondurmasının adının Maraş şehrinden geldiğine inanılır. Bu onu diğer çeşitlerden gerçekten ayıran şey, erimeye karşı direnci ve özellikle yoğun, çiğnenebilir dokusudur. Bu nitelikler, temel süt ve şeker karışımına iki koyulaştırıcı maddenin eklenmesiyle sağlanır:. sakız reçinesi olarak da bilinen Arap sakızı ve eski mor orkidenin kökünden yapılan bir tür un olan salep.

Aslında, Kahramanmaraş bölgesinde, dondurma tipik olarak normalden belirgin şekilde daha fazla salep içerir, bu nedenle bazen kesme dondurma olarak adlandırılır Bu dondurma çeşidinin genellikle birlikte yenilmesinin nedeni budur. bir bıçak ve çatal.

Türkiye'de dondurma yaygın olarak sokaklarda satılmakla birlikte, sadece kekik, orkide çiçekleri ile beslenen keçi sütü ve sadece doğal tatlandırıcılar ve doğal aromalar kullanmak dışında, sahipleri genellikle kendi saleplerini üreterek kendi yollarından çıkan özel dondurmacı dükkanlarında da satılmaktadır."

Listenin 1. sırasında ise Bastani Sonnati adlı İran dondurması yer aldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme