Maviye ramak kaldı

İl genelinde bir milyon 915 bin 27 kişi aşılanarak ikinci doz aşılanma oranı yüzde 74,47 oldu. Böylece birkaç gün içinde korona virüs tablosunda Kayseri'nin rengi sarıdan maviye dönecek.

Kayseri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burhan Akın, il genelinde aşılama oranının yüzde 74,47 olduğunu söyledi. Böylece birkaç gün içinde korona virüs tablosunda Kayseri'nin rengi sarıdan maviye dönecek.

AŞILAMA ORANI YÜZDE 74,47 OLDU.

Eylül ayı başında Covid 19 virüsünde hem vaka hem de vaka artışı rakamlarında üst sıralarda yer alan Kayseri, rakamların düşmesi ile şu an son sıralarda. Kayseri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burhan Akın Kayseri'de eylül ayında yukarı ivme gösteren korona virüs vaka tablosunun yüzde 50 oranında düştüğünü söylerken il genelinde ikinci doz aşılama oranı ise yüzde 74,47 oldu. Covid 19 virüsü Türkiye haritasında şu an sarı renkte görünen Kayseri oranın yüzde 75 olması ile mavi renkli iller kategorisine girecek.

VAKA SAYISINDA ÇOK GERİLERDEYİZ

Başkan Yardımcısı Burhan Akın, Kayseri'nin maviye çok yaklaştığını belirterek, “Kayseri yüzde 74,7 oranla maviye çok yaklaştı. Vaka sayılarımız eylül ayında çok yükselmişti. Ama şu an ülke genelinde en alt sıralardayız” diye konuştu.

Haritada mavi renge dönmenin pazartesi veya Salı gününü bulacağını söyleyen Burhan akın, “Aşı da yüzde 75 oranını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve hafta sonu tatilinin birleşmesi ile 3 gün olmaz ama pazartesi günü mavi tık olabiliriz” dedi. Tatil nedeniyle insanların aşı yaptırma oranlarının düşeceğinin ifade eden Burhan Akın, “Tatil nedeniyle insanlar il dışına çıkacak. Bizler de aşıları gezici olarak yapıyoruz. Aile sağlık merkezleri de tatil boyunca kapalı olacak. Sadece hastane ve Kayseri Forum'da devam edeceğiz. O yüzden aşılanma hızı düşer. Pazartesi veya salı artık Kayseri mavi olabilir” ifadelerinde bulundu.

3 GÜNLÜK TATİLE DİKKAT!

Burhan Akın 3 günlük tatil içerisinde insanların kalabalık alanlarda daha çok zaman geçireceğini belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“ 3 günlük tatil sonrası vaka sayılarında bir takım artış bekliyoruz. Temas sonuçları yaklaşık 6 gün sonra vaka olarak ortaya çıkıyor. Biz de haftaya çarşamba perşembe gibi bir artış olabilir diye bekliyoruz. Çünkü insanlar tatilde kafe, alış veriş merkezi gibi kalabalık ortamlara giriyorlar. İstatiksel olarak artış yaşanacağını gözlemleyebiliriz.”

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ

Akın, koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “İl Sağlık Müdürlüğü sahada özveriyle çalışıyor. Bizler de halk sağlığı olarak corona virüsü yenmek için sahadayız. İnsanlarımızda maske mesafe temizlik kurallarına riayet etsinler” dedi.

Öte yandan İl Sağlık müdürü Ali Ramazan Benli'nin önceki gün sosyal medyadan yaptığı açıklamada Develi ve Pınarbaşı ilçelerinin de ikinci doz aşılamada yüzde 75'i geçerek harita da maviye döndüğünü söyledi. Daha önce de Akkışla, Yeşilhisar, Talas ve Hacılar haritada mavi renge bürünmüştü.

HABER: Dilek BAYRAM

Bakmadan Geçme