MAZLUMDER 28 Şubat'ı unutmadı...

MAZLUMDER Kayseri şubesi, 28 Şubat 1997'de ülkemizde yaşanan 28 Şubat postmodern darbesi ve zulümleri unutmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

TAKİP ET

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, ASDER Kayseri Şubesi ve 28 Şubat Mağdurları Platformu 28 yıl önce ülkemizde toplumun birçok kesiminde yaşanan haksızlık, hukuksuzluk ve zulümleri tekrar hatırlayıp anılarını paylaşmak ve kamuoyuna duyurmak için 'Unutmadık, Unutturmayacağız' parolası ile 28 Şubat Pazar günü Mimar Sinan Parkı içindeki Mimar Sinan Park Kafede etkinlik düzenledi.

28 Şubat döneminde yaşanan ve yaşatılan zulümlerle ilgili fotoğraf sergisinin açıldığı, katılımcılara kahvaltı ikram edilen, dönemin zulmünü yaşayan tanıkların anılarını anlattığı programa ilgi oldukça yoğun olup yüzlerce vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu MAZLUMDER Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesi Engin Kutluay'ın yaptığı programda ilk konuşmayı Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ve önceki dönem MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş yaptı.

Taş, konuşmasında sivil toplumun toplum ve ülke için önemi, geçmişten bugüne Anadolu'da işgalciler ve istilacıların yaptığı zulümler, darbe dönemleri ve bu dönemlerde yaşanan haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlikler, 28 Şubat darbe dönemi ve bu dönemde yaşanan zulümler ile bu zulümlerin sona ermesi için MAZLUMDER, Memur Sen ve diğer sivil toplum kuruluşlarının verdiği mücadeleler hakkında bilgiler verdi. Program için MAZLUMDER, ASDER ve 28 Şubat Mağdurları Platformu ile katılanlara teşekkür etti.

Programda ikinci konuşmayı yapan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Av. Abdullah Kaya, MAZLUMDER'in haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliklerle mücadelesiyle ilgili çalışmalarından örnekler verdi, katılımcılara teşekkür etti.

Programda üçüncü konuşmayı ASDER Kayseri Şubesi kurucu başkanı Diş Hekimi Kemal Mete yaptı. Mete, konuşmasında 28 Şubat döneminde asker personel ve ailelerine yapılan ve onların çektiği sıkıntılar ve zor günlerden bahsetti. Hayatını kaybedenlere rahmet diledi, programa katılanlara teşekkür etti.

Programın dördüncü konuşmacısı ise ASDER Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Balcı oldu. Balcı konuşmasına 28 Şubat döneminde özellikle asker personelin yaşadığı ve onlara reva görülen zulümlerden örnekler verdi. Halen devam eden hak kayıplarının mutlaka telafi edilmesi gerektiğinden bahsetti.

Daha sonra 28 Şubat Mağdurları Platformu Kayseri Temsilcisi Hüseyin Efe bir konuşma yaptı. Efe konuşmasında 28 Şubat'ta yapılan zulüm ve haksızlıklara değindi. O dönemde yaşanan mağduriyetlerin bir kısmının telafi edilse bile özlük hakları dahil birçok haklarının telafi edilmediğini, kendilerinin o zaman gasp edilen tüm hakları iade edilene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 28 Şubat zulmünü unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını bildirdi.

28 Şubat Mağdurları Platformu adına ayrıca dönem mağdurlarından Şerife Onaran ve Ayşe Yalçıntaş'ta yaptıkları konuşmalarda o dönem yaşadıkları haksızlık ve hukuksuzluklardan örnekler verdiler. Gasp edilen haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini bildirip programa katılanlara teşekkür ettiler.

3 saatten fazla süren program yaşanan zulümlerin bir daha yaşanmaması için yapılan dua ile sona erdi. 28 Şubat zulmünü hatırlamak için düzenlenen programa katılanlar programdan sonra 28 Şubat Mağdurları Platformunun Kayseri Cumhuriyet Meydanında yaptığı basın açıklamasına katılarak destek verdiler.

Bakmadan Geçme