Medya Okuryazarlığı Dersi rağbet görmedi

Okulların ortaöğretim sınıflarında seçmeli ders olarak verilen 'Medya Okuryazarlığı Dersi'nin rağbet görmediği ortaya çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden elde edilen son seçmeli ders bilgilerine göre Kayseri'deki ortaöğretim kurumlarında seçmeli olarak verilen 'Medya Okuryazarlığı Dersi'nin toplam öğrencilerin 9'da 1'i tarafından seçildiği öğrenildi. Kayseri'de ortaöğretim alanında örgün olarak öğrenim gören toplam 56 bin 326 öğrenciden, toplam 6 bin 344'ünün medya okuryazarlığı dersini seçtiği görülürken, 25 adet seçmeli ders içerisinden ise 10. sırada yerini aldığı ortaya çıktı. Dersin 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflar içerisinde en çok seçildiği sınıf ise toplam 5 bin 510 öğrenci ile 8. sınıflar olduğu belirlendi.
MEDYA DERSİ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE ZORUNLU
Türkiye'de yeni yeni uygulamaya konulan ve önemi anlaşılan medyayı doğru anlamayı ve eleştirel bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan Medya Okuryazarlığı Dersi'nin, ABD, Kanada, AB ülkeleri ile Avustralya'da matematik ve dil dersleri gibi zorunlu olarak okutulduğu bilinirken, Türkiye'de ise seçmeli statüde öğrencilere sunuluyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme