'Melikgazi beton yığını oldu'

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, kentsel dönüşüm projelerinin ilçeyi beton yığınına çevirdiğini savunarak, Melikgazi Belediyesi'nin dikey yapılaşma modelli kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Aktaş, kentsel dönüşümün, deprem riski olan çürük binaların ortadan kaldırılması amacıyla yapılması gerektiğini, ancak mevcuttaki uygulamada dikey yapılaşmanın önünün açıldığını söyledi.

'DİKEY YAPILAŞMADAN VAZGEÇİLMELİ'

En son Melikgazi Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesinde yapılan 233 dairelik kentsel dönüşüm projesinin de dikey yapılaşmanın bir örneği olduğunu kaydeden Aktaş, 'Bakanlık kentsel dönüşüm projelerinde zemin+5 kat veriyor ama siz bunu delmek ve 12, 13 katlı bina yapmak için kendinizce bir takım yollar arıyorsunuz.' dedi.

'DÖNÜŞÜM ALANLARI İHTİYACA UYGUN SEÇİLMİYOR'

Öte yandan kentsel dönüşüm yapılacak alanların da ihtiyaca uygun olarak seçilmediğini savunan Aktaş, 'Kentsel dönüşüm nedir Sayın Başkan? Bizim bildiğimiz çürük binaların yenilenmesi değil mi? Yani olası bir depremde ölüm riskini ortadan kaldırmak için şehirdeki eski ve yıkılma riski yüksek binaların yenilenmesi değil mi? Peki siz ne yapıyorsunuz? Kentsel dönüşüm mü yapacaksınız. Buyurun Küçük Mustafa Mahallesi, Çorakçılar Mahallesi'ne şehrin merkezinde yüzlerce bina var. Buralardaki binalar çok eski ve olası bir depremde yıkılma ve can kaybı riski oldukça yüksek. Siz bunlar için bir proje geliştireceğinize belediyeye daire çıkarmak için tek katlı bahçeli evlerin olduğu yerlere yöneliyorsunuz. Çünkü sizde biliyorsunuz ki buralardan belediyeye bir pay çıkmayacak.' diye konuştu.

Aktaş, kentsel dönüşüm projelerinde dikey yapılaşmadan vazgeçilerek, vatandaşa daha nezih yaşam alanı sunan projelere yönelinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

>>Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme