Melikgazi'de korkutan geceler

Melikgazi ilçesinin merkez mahalleleri olan Sahabiye, Küçük Mustafa, Aydınlıkevler ve Germir mahallerinde yaşanan fare sorunu ikamet eden şahıslara özellikle gece saatlerinde korku dolu anlar yaşatıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Melikgazi ilçesine bağlı merkez mahalleler olan Sahabiye, Küçük Mustafa, Aydınlıkevler ve Germir mahallelerinde fare sorunu yaşanıyor. Farelerin mahallelerde cirit attığı ifade edilirken özellikle gece saatlerinde korku dolu anlar yaşanıyor.

Fare sorunu Melikgazi ilçesinde baş göstermeye devam ediyor. Melikgazi ilçesinin merkez mahallelerinde yaşanan fare sorunu vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. Farelerin kedi büyüklüğünde olduğu ifade edilirken korkudan fotoğraf çekmeyi unuttuklarını ifade eden vatandaşlar bu sorunun çözülmesini talep ediyor.

Küçük Mustafa mahallesi kaynıyor!

Küçük Mustafa mahallesi ve Düvenönün arka tarafında özellikle farelerin kaynadığı ifade edildi. Eski yapıların olduğu mahallede fare sorununun bu mevsimde daha da artış gösterdiği söyleniyor. Mahallede ikamet eden H.Y. 'Eskiden bu kadar var mıydı bilmiyorum. Gündüzleri de görür olduk artık. Binalarımız çok eski belki de ondan bilemiyorum. Kentsel dönüşümde ev sahipleri sıkıntı çıkarıyor. Mahallemizde desen Türk kalmadı denecek kadar az. Birde fareler çıktı. Birde kedi gibiler buna bir çözüm bulunmalı' dedi.

Aydınlıkevler'de de aynı sorun!

Aydınlıkevler mahallesinde ikamet eden vatandaşların da sorunları aynı. Kedi büyüklüğünde fareler gördüğünü ifade eden B.D. , 'Cenazemiz vardı. Gece geç saatlerde çıktık. Her çıktığımızda binanın karşısında kocaman fare gördük. Bizi görünce kaçmıyor da biz ondan kaçtık. Mahallede çok temiz değil. Ondan dolayı türediklerini düşünüyoruz' ifadelesinde bulundu.

Sahabiye mahallesinde de var!

Özellikle eski yapıların yıkılmadığı bölgelerde yoğun olarak görülen fareler, diğer farelere göre daha küçük olarak karşımıza çıkıyor. ATM'lerin altında, binaların girişinde fare görüldüğü ifade ediliyor.

Durakta birlikte bekliyoruz!

Germir mahallesinde bulunan Doğu Terminali durağında otobüs beklerken yanına fare geldiğini ifade eden E.K. 'Otobüsü birlikte bekledik. Kedi boyutunda da vardı. Gitmiyor da yanımızdan. Paris'e döndük. Kimse de bir şey yapmıyor' dedi.

Konu ile ilgili Melikgazi Belediyesi'nden açıklama talep ediliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme