Memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Ocak zammı netlik kazandı...

Memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Ocak zammı netlik kazandı... Memur ve emekli maaşı zammı için beklenen Ekim ayı enflasyon rakamı gelecek hafta Cuma günü açıklanacak. Refah payı hariç 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde kaç olarak hesaplandı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Ocak zammı netlik kazandı... Memur ve emekli maaşı zammı için beklenen Ekim ayı enflasyon rakamı haftaya Cuma günü açıklanacak. Kasım enflasyonuyla da oran netlik kazanacak. Memur ve emekli maaşı zammı için beklenen Ekim ayı enflasyon rakamı gelecek hafta Cuma günü açıklanacak. Refah payı hariç 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde kaç olarak hesaplandı?

Sabah'ın haberine göre, enflasyon verilerinin açıklanmasından önce Merkez Bankası'nın yayımlanan anketinde 2023 yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 68,01 olarak açıklanması sonrası zam için belirlenecek oranların sinyali verildi.

Son açıklanan Eylül ayı enflasyon verisi baz alındığında 3 aylık enflasyon oranı yüzde 25,11 olarak açıklandı. Refah payı hariç 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,11 olarak hesaplandı. Aylık memur enflasyon farkı yüzde 18, memur toplu sözleşme zammı yüzde 15 ve 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 olarak kayda geçti.

Merkez Bankası'nın Ekim ayı piyasa katılımcıları anketinden çıkan yüzde 68,01'lik orana göre ise 6 aylık enflasyon oranı yüzde 40,27 oldu. Merkez Bankası tahminine göre 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 32,33, memur toplu sözleşme zammı yüzde 15 ve 6 aylık memur zammı yüzde 52,17 olarak hesaplandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme