Menendez kardeşlerin kan donduran hikâyesi!

Yakın zamanda Netflix'te yayımlanan Menendez kardeşlerin hikâyesi pek çok izleyici tarafından araştırılmaya başlandı. Ebeveynlerini vahşice öld/ren Menendez kardeşlerin kan donduran hikâyesinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Geçtiğimiz günlerde dizi film platformu Netflix'te izleyiciyle buluşan ‘Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikâyesi' isimli dizi, milyonlarca insanın ilgisini çekmeyi başardı. Peki Menendez kardeşlerin kan donduran hikayesini biliyor musunuz? İşte detaylar…

Miras için mi işlendi?

Menendez olayları; iki kardeşin ebeveynlerini vahşice öld/rmesiyle, aile içindeki sırları ve travmaları gün yüzüne çıkarırken, bu korkunç olayın ardındaki gerçekler hâlâ tartışma konusu. Sizce bu cin-yetler bir nefsi müdafaa mı, yoksa miras için işlenmiş bir suç mu?

20 Ağustos 1989'da José ve Mary Kitty Menendez, Beverly Hills'deki evlerinde av tüfeğiyle vurularak öld/r/ldü. Bu dehşet verici olay, yedi yıl süren duruşmalar ve medya skandallarıyla birlikte, 20. yüzyılın en çok konuşulan ceza davalarından biri haline geldi.


Amerikan rüyasının çöküşü

Menendez ailesi, dönemin ideal ailesi olarak kabul ediliyordu. Baba José, başarılı bir iş adamı ve güzellik yarışması kraliçesi olan Kitty ile mutlu bir yaşam sürüyordu. Ancak görünüşün ardında, José'nin çocukları üzerindeki baskıcı tutumu ve rekabetçi doğası, ailedeki huzuru bozuyordu. Oğulları Lyle ve Erik'in iddialarına göre, çocukları babalarının yüksek beklentileri altında ezilirken, şiddetli bir psikolojik baskıya maruz kaldılar.

Korkunç cinayetler

José ve Kitty Menendez, cinayetlerin işlendiği gece neredeyse tanınmayacak hale getirildi. İki adet 12 kalibrelik av tüfeğiyle 15 mermi ile vuruldular. Cinayet mahallinin dehşeti, polis tarafından cinayetin bir mafya saldırısı olduğu düşüncesini doğurdu.

Olaydan sonra Lyle ve Erik, sinema için evden çıktıklarını ve geri döndüklerinde ebeveynlerinin ölü bedenleriyle karşılaştıklarını iddia ettiler. Lyle'ın 911'i arayarak ‘Birileri anne-babamı öldürmüş!' diye bağırması, soruşturmayı başlattı.

Hayatın normal akışı

Ebeveynlerinin ölümünün ardından kardeşler, adeta hayatlarına anormal bir durum yaşanmamışçasına devam ederek lüks harcamalarda bulundular. Altı ay içinde, babalarının 14 milyon dolarlık servetinden 700.000 dolar harcayarak Rolex saatler, Porsche araçlar ve diğer lüks eşyalar satın aldılar.

İtiraflar ve gerçekler

1988'de Erik, çeşitli suçlardan yakalandıktan sonra bir terapistle görüşmeye başladı. Terapide, aile içindeki cinsel istismar ve psikolojik şiddet hakkında itiraflar yaptı. Kardeşler, annelerini ‘José'nin ızdırabından kurtarmak için' öld/rd-klerini iddia ettiler. Psikolog, bu itirafları polise bildirerek Menendez kardeşlerin tutuklanmasına neden oldu.

Mahkeme süreci

Menendez kardeşlerin duruşması, 1993'te Court TV'de yayınlanarak büyük bir medya olayına dönüştü. Avukatları, cinayetlerin nefsi müdafaa olduğunu savunarak kardeşlerin geçmişte yaşadıkları travmaları öne çıkardılar. Ancak, 1996 yılında birinci derece cinayetten suçlu bulundular ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldılar.

Günümüzde Menendez cinayetleri

Zamanla, Menendez cinayetleri hakkında belgeseller, filmler ve diziler yapıldı. Netflix'te yayımlanan ‘Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikâyesi' adlı dizi, cinayetlerin hala ne kadar tartışmalı bir konu olduğunu gözler önüne seriyor. Yaşanan olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen, kardeşlerin eylemleri ve motivasyonları hakkında hala birçok soru işareti var.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme