Meraklı Bekleyiş Bitiyor - Adaylar Açıklanıyor!

Kamuoyu yaklaşan yerel seçimler için AK Parti'nin Kayseri belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı merak ediyor. AK Parti'nin Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağı tarih netleşmeye başladı… Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

TAKİP ET

Gün geçtikçe kamuoyunda AK Parti'nin Kayseri belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı daha çok merak edilmeye başlandı. 2023 yılının Aralık ayında yapılması beklenen açıklama için yeni bir tarih konuşulmaya başlandı.

Bu yılın Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler yaklaştıkça, siyasi kulisler daha çok hareketleniyor. Birçok siyasi parti, yerel seçimler için belediye başkan adaylarını açıklarken, bu konuda henüz adım atmayan parti ise AK Parti oldu.

AK Parti, aday belirleme çalışmalarını 2023 yılının Ekim ayında başlattı. Temayül yoklamaları, anketler yaptıran, adayları genel merkeze çağırıp mülakat yapan AK Parti'nin, geride bıraktığımız yılın Aralık ayında aday isimlerini kamuoyuna ilan etmesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların Aralık ayı sonunda açıklanacağını bile ifade etti. Ancak bu konuda henüz bir gelişme yaşanmayınca, kamuoyunun merakı daha da artmaya başladı.

AK Parti'nin Büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilin belediye başkan adayıyla ilgili çalışmaları tamamladığı belirtilirken, adayların açıklanması ile ilgili de siyasi kulislerde yeni bir tarih konuşulmaya başlandı. İddiaya göre, AK Parti, bazı Büyükşehirler ve çok sayıda il ve ilçe belediye başkan adaylarını 2 Ocak Salı günü ilan edecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmalarına son şekli verdiği ve aday açıklanma sürecini daha fazla geciktirmek istemediği ifade ediliyor. Bu kapmamda, Kayseri'deki AK Partili belediye başkan adaylarının isimlerinin de duyurulacağı söyleniyor.

Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için en güçlü isim olarak Memduh Büyükkılıç ön plana çıkıyor. Siyasi kulislerde, Büyükkılıç ile birlikte diğer ilçe belediye başkanlarının da yeniden aday gösterileceği söyleniyor. AK Parti'nin Melikgazi'de Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan'da Ahmet Çolakbayrakdar, Talas'ta Mustafa Yalçın, Hacılar'da Bilal Özdoğan, İncesu'da ise Mustafa İlmek ile yeniden seçimlere gideceği konuşuluyor. Diğer 11 ilçenin 5'i MHP'nin adayına bırakılırken, geriye kalan ilçelerden sadece 2'sinin adaylarının değişeceği dile getiriliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme