Merkez Bankası Başkanı kim oldu?

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından Merkez Bankası yönetiminde beklenen değişiklik yaşandı. Türkiye Merkez Bankası'nın yeni başkanı kim oldu? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

TAKİP ET

Türkiye'nin en önemli finansal işlemlerinden biri olan Türkiye Merkez Bankası'nda önemli bir değişiklik yaşandı. Bu gelişme ülkesi, ekonomi ve finans piyasaları açısından büyük bir önem taşıyor.
Son dakika haberine göre, Merkez Bankası'nın yeni başkanı ve görevine başladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Merkez Bankası Başkanlığı'na kadın bir başkan atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.


Yeni Merkez Bankası başkanı olarak atanan isim Dr. Hafize Gaye Erkan 'dir. Dr. Hafize Gaye Erkan uzun yıllardır finans sektöründe edindiği deneyim ve özellikleriyle beğenilen bir isimdir. Önceki görevinde bulunduğu First Republic Bank'ta eş icra kurulu başkanı (Co-CEO), başkan, yönetim kurulu üyesi, yatırım direktörü, mevduat direktörü ve risk eş direktörü olarak görev yaptı Dr. Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası'ndaki yeni göreviyle yerel para politikalarının şekillendirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenecek.


Dr. Hafize Gaye Erkan kimdir?
1982 doğumlu olan Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Eğtimine ABD'de devam eden Erkan, Princeton Üniversitesi'nin tarihinde doktorayı bir yılda tamamlayan ilk öğrenci oldu. ABD'deki en etkin 40 genç sıralamasında birinci olan Hafize Gaye Erkan, çok sayıda finansal kuruluşta üst düzey yöneticilik yaptı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme