Merkez Bankası faiz kararı dünya basınında!

Merkez Bankası'nın faizi yükseltmesi dünya basınında da gündem oldu. Peki dünya basınında faiz kararına nasıl yer verildi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in kaysseri haberlerinde...

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. 27 ay sonra bir ilke imza atan Merkez Bankası'nın faizi yüzde 8.5'tan yüzde 15'e çıkarması dünyada da gündem oldu.

Dünya basınına yansıyan başlıklardan bazıları şu şekilde:

İngiliz haber ajansı BBC, internet sitesinde yer verdiği haberinde "Ekonomide U dönüşü gerçekleşti. 6,5 puanlık artış, ekonomistlerin beklediğinden çok daha düşük. Ancak bu, enflasyonla mücadele etmek için getirilen yeni ekonomi ekibi tarafından politikada büyük bir değişikliğe işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli uluslararası yayınlanan günlük finans ve haber gazetesi The Wall Street Journal'de ise "Türkiye faiz oranlarını neredeyse 2 katına çıkarıyor ama piyasalar yeterli değil diyor." ifadesine yer verildi.

Dünya çapında tanınan Londra merkezli Reuters ise internet sitesinde Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin "Türkiye Merkez Bankası, ana faiz oranını yüzde 8.5'tan yüzde 15'e çıkartarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz politikasında bir değişikliğe gitti. Ancak, seçim sonrası sıkılaştırma beklentilerin altında kaldı. Yeni Başkan Hafize Gaye Erkan'ın yönetimindeki ilk toplantısında, banka yıllar süren gevşek politikaları değiştirdi." dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme