'Merkez çarşı' denilince akla ilk meydan geliyor

Kayseri'de vatandaşlara 'merkez çarşı' sorulduğunda akıllarına ilk meydan geliyor.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) merkez çarşı araştırmaları sonuçlarına göre toplam 1780 kişi üzerinde yapılan araştırma sonucunda merkez çarşı denildiğinde akla ilk gelen yerin meydan olduğu ortaya çıktı.
Merkez çarşı neresidir diye sorulduğunda; meydan, Düvenönü, 27 Mayıs Caddesi, Kapalı Çarşı, Forum, Hunat civarı, Almer ve civarı, kaleönü, kaleiçi, Kazancılar, Bankalar Caddesi, Yeraltı çarşısı, Kayseri Park, Sivas Caddesi, sarraflar ve benzeri gibi yerlerin cevabı alınan vatandaşlar içerisinde 1780 kişi arasından toplam 697 kişinin, yani katılımcıların toplam yüzde 39.2'sinin meydan cevabı verdiği belirlendi. Meydan, en çok cevabı alırken, merkez çarşı denildiğinde ikinci akla gelen yerin ise toplam 197 kişi ve katılımcıların yüzde 11.1'i olan Düvenönü olduğu kayıtlara geçti. Listede 3. sırayı ise toplam 146 kişinin ifade ettiği yer olan 27 Mayıs Caddesi aldı. Yapılan araştırmada en tercih ise İstasyon Caddesi, kafeler ve büyük Beğendik marketinden yana oldu. Toplam 1780 kişi içerisinden sadece 2'şer kişi merkez çarşı denildiğinde sayılan bu 3 yerin akıllarına geldiğini dile getirdi.
MERKEZ ÇARŞIDA EN SEVİLMEYEN UNSUR TRAFİK VE PARK SIKINTISI
Merkez çarşı ile ilgili gerçekleştirilen araştırmada katılımcıların merkez çarşı içerisinde beğenmedikleri en önemli hususun ise trafik ile otopark sıkıntısı olduğu paylaşıldı. Toplam 1346 kişi ile yapılan görüşmede katılımcıların yüzde 28.3 ve toplam 381 kişi ile trafik merkez çarşı içerisinde en beğenilmeyen husus olurken, ondan sonra en beğenilmeyen hususun ise toplam 142 kişi ve yüzde 10.5 ile esnafın tutum ile davranışları olduğu bildirildi. 3. sırada ise 136 kişi ile en beğenilmeyen hususun merkez çarşının çok kalabalık olması durumu geldi. En beğenilmeyen hususlar sıralamasında ise son sırayı toplam 2 kişinin şikayeti ile tuvalet sorunu aldı.
EN SEVİLEN HUSUS: 'DÜZEN'
Araştırmada merkez çarşı konusunda katılımcıların en beğendikleri hususların başında ise söz konusu yerin düzenli oluşu geliyor. Toplam 1529 kişi üzerinde yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 8.3 ve 148 kişi ile en beğendikleri husus düzenlilik olurken, merkez çarşı ile ilgili her şeyi beğenenler ise toplam yüzde 7.8 ve 138 kişi ile listenin 2. sırasında yer aldı. 3. sırada ise yüzde 6.7 ve 119 kişi ile çeşitlerin fazla olması hususu geldi. Merkez çarşının en beğenilen hususları listesinde en son sırayı ise toplam 5 kişi ile cadde üzerinden alışveriş yapma imkanı aldı. Katılımcıların yüzde 2.8'inin yani 50 kişinin de cevapsız olduğu belirlendi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme