Meşhur Kayseri katmeri nasıl yapılır?

Kayseri yöresine ait damakta enfes tat bırakan Kayseri katmerinin yapımı merak ediliyor. Kayseri katmeri için malzemeler nelerdir? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

TAKİP ET

Kayseri yöresine ait Damaklarda enfes tat bırakan Kayseri katmerinin yapımını sizler için derledik.
Kayseri katmeri tarifi.
Kayseri mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Kayseri katmeri tahinle birlikte yeni bir tat ortaya çıkarıyor. Tatlı ve tuzlunun eşsiz harmanı olan tahinli katmer son dönemlerin vazgeçilmez lezzeti haline geldi.
Tahinli katmer, geleneksel katmerin hamurunun üzerine bol miktarda tahin, şeker ve ceviz serpilerek hazırlanan bir tatlıdır.


Tahinli katmer için malzemeler nelerdir?
1 çay kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
3 su bardağı Ilık su
Yaklaşık 5-6 su bardağı un
Arasına sürmek için bir paket margarin ya da tereyağı
2 su bardağı tahin
Tahinli katmerin yapılışı
Öncelikle yağı eritip tahin ilave edip erimeye bırakıyoruz. Kabımız maya, şeker, tuz ve ılık suyu alıp eritmeye başlıyoruz. Daha sonra kontrollü olarak unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerek. Hamur hiç dinlenmeden açmaya başlıyoruz. Hamurun her katına erittiğimiz tahinli karışımı ekliyoruz. Hamurun ortasından delik açarak rulo haline getiriyoruz. Her bir parçayı dinlendirdikten sonra tekrar açıp pişiriyoruz. Pişirdikten sonra yüzeylerini yağlayabilirsiniz. Afiyet olsun

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme