Meteoroloji açıkladı - Hafta boyunca sıcaklıklar nasıl seyredecek?

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Kayseri ve çevresinde önümüzdeki günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Kayseri ve çevresinde önümüzdeki günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bugün için parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, rüzgârın batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bildirildi.

Hava Tahminleri ve Sıcaklıklar

3 Ekim Perşembe: Az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Sıcaklık en düşük 9°C, en yüksek 24°C olacak. Rüzgâr, batı ve kuzeybatı yönlerden hafif kuvvette esecek.

4 Ekim Cuma: Az bulutlu ve açık bir gün daha yaşanacak. Sıcaklık en düşük 10°C, en yüksek 26°C. Rüzgâr batı ve kuzeybatıdan hafif esmeye devam edecek.

5 Ekim Cumartesi: Hava durumu yine az bulutlu ve açık olacak. En düşük sıcaklık 10°C, en yüksek sıcaklık ise 29°C seviyesinde. Rüzgâr kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif esecek.

6 Ekim Pazar: Az bulutlu ve açık bir gün daha yaşanacak. Sıcaklık 11°C ile 30°C arasında değişecek. Rüzgâr güneyli yönlerden hafif kuvvette esecek.

7 Ekim Pazartesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. En düşük sıcaklık 7°C, en yüksek sıcaklık ise 30°C olacak. Güneyli yönlerden esen rüzgârın ara sıra kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Uzun Yıllar Sıcaklık Ortalamaları ve Ekstrem Değerler

Meteorolojik verilere göre, Kayseri'de Ekim ayı uzun yıllar sıcaklık ortalamaları en düşük 4,9°C, en yüksek 20,8°C olarak görüldü. Aylık toplam yağış miktarı ise ortalama 32,3 mm olarak ölçüldü. Bununla birlikte, 30 Ekim 1973 tarihinde en düşük sıcaklık -12,2°C, 3 Ekim 1952 tarihinde ise en yüksek sıcaklık 33,6°C ile rekor seviyelere ulaşmıştır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme