Meteoroloji'den Kayseri uyarısı!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri'de birçok ilçeyi ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu. O ilçelerde yaşayanlar dikkatli olsun… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri'de birçok ilçeyi ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu. O ilçelerde yaşayanlar dikkatli olsun…

Kayseri'de hava durumunun nasıl olacağı en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Kayserili vatandaşlar gelecek günlerin hava koşullarının nasıl olacağını öğrenmek için ilgiyle takip ediyor.

Kayseri'nin değişken iklimi, hava durumunun önemini bir kez daha gösteriyor. Havaların soğumasıyla birlikte Kayserili vatandaşlar kıyafet seçimlerini, dışarda yapacak planlarını hava durumuna göre ayarlamaya çalışıyor.

Ayrıca çiftçiler de tarımsal faaliyetlerini doğru zamanda gerçekleştirmek için hava tahminlerine önem veriyor.

Kayseri'de mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından beklenen yağış geliyor. 15 Ekim tarihinde Kayseri'yi çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı bir hava bekliyor. Ayrıca Pınarbaşı, Tomarza, Develi, Yahyalı ve Sarız'da yer yer kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre Çarşamba ve Perşembe günü de hava yağışlı geçecek.

AFAD'tan da yapılan açıklamada, 'Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden sonra Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep'te kuvvetli; Yarın (15.10.2023) sabah saatlerinden itibaren Malatya, Kahramanmaraş çevreleri ile Kayseri'nin güney ve doğusunda kuvvetli, Adana'nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Uyarı verilen illerimizin Valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme