Meteoroloji uyardı! Kayserililer, bugün saat 22.00'a kadar dikkat!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, yaptığı son açıklamada, bugün Kayseri'de 10.00 - 22.00 saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, ani sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi risklere uyarıldı. Detaylar haberimizde...

Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada, 3 Eylül Pazar günü 10.00 - 22.00 saatleri arasında vatandaşların tedbirli olması konusunda uyardı.


Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü," 03.09.2023 Pazar günü ilk saatlerden itibaren Kayseri ve çevrelerinde aralıklı yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bölge Müdürlüğü ani sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi risklere karşı vatandaşları uyardı.

KASKİ DE UYARDI!
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü de (KASKİ) bugünkü sarı kodlu uyarı için vatandaşların dikkatli olması gerekiğini belirtti.


KASKİ'den yapılan açıklamada, "Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri'de 03 Eylül 2023 Pazar günü kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirterek ‘Sarı kodlu' uyarı yaptı. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi." ifadeleri kullanıldı.


KASKİ teyakkuz halinde!
KASKİ, Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak sonrası teyakkuza geçti. Bu kapsamda aşırı yağışlar nedeniyle su taşkını riskine karşı çalışmalar sürüyor.
KASKİ açıklamasında,”Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre kentimiz genelinde 03.09.2023 Pazar günü etkili olması beklenen sağanak yağmur öncesinde gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu kapsamda aşırı yağışlardan kaynaklı su taşkını riskine karşı gece saatlerinden başlayarak belirlenen bölgelerde 7/24 esasına göre yağmur suyu ızgaraları, yağmur suyu terfileri, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında temizlik çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme