Meydanda etkinlik düzenledi!

Kayseri'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte vatandaşlar mensubu oldukları derneğin pankartını açarak burada olduklarını belirtti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Yıldırım ve 6 Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı Murat Atmaca konuşma yaptı.

Yıldırım, "Engellilerin haklarının engellenmesi en büyük ihlaldir. Aslında engeller herhangi bir konuda kısıtlanmış olmak değildir asıl engel diğer insanların yaşama haklarına kast etmektir." dedi.

Görünüşte hiçbir engeli olmayan insanların diğer insanların varlığına kastetmesi, yaşam haklarını ellerinden alma konusunda asla tereddüt edilmemesinin altını çizen Yıldırım, Kayseri'de verilen haklara engel olunmaması için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

Hükümet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte bugünün anılmasında çeşitlilik gösterdiğini belirten Atmaca, 'Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir sebeple görme, bedensel, işitme, ruhsal, zihinsel, özel gereksinimli ve sosyal özelliklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi, normal yaşamın gerekliliğine uyamama olarak tanımlanmaktadır.' dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Dünya Engellilik Raporu'na göre dünya nüfüsünun yüzde 15'i veya 1 milyardan fazla insan engelli olarak yaşadığını dile getiren Atmaca, bugün pek çok açıdan farklı engellerin aslında engel olmadığını dikkat çekmek ve her engelin kendi içinde farklı sorunları olduğunu göstermek engelli kişilerin katkılarını ve başarılarını hedef alan konular üzerinde durulduğunu söyledi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme