MHP İl Başkanı Demirezen'den önemli açıklamalar! İttifak sürecek mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevlendirmesiyle MHP Kayseri İl Başkanlığı görevini devralan Seyit Demirezen, partinin yol haritası, genel seçim değerlendirmesi ve mahalli seçim hedeflerine dair Kayseri Anadolu Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından verilen kararla göreve getirildi. Eski İl Başkanı Adnan İncetoprak'ın milletvekili seçildiği 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin sonucunda MHP İl Başkanlığı görevi boşalmıştı ve yerine MHP il yönetiminden Ahmet Bağçovan getirilmişti. Yaşanan bayrak değişimi ardından görevine başlayan Demirezen, uzun yıllar parti teşkilatında ve il yönetiminde de çalışmalar yürütmüş ve 2'nci başkanlık da yapmış Ülkücü Hareket için kıymetli bir isim...

Biz de bu röportajda Başkan Demirezen'e MHP Kayseri İl Başkanlığı görevi doğrultusunda kendisinin söylemi olan "Partimiz Türklük gurur ve İslam ahlakını misyon edinmiştir." şiarını, önümüzdeki dönem MHP Teşkilatı yol haritasını, Ülkücü- Milliyetçi Hareket içerisindeki yolculuğunu, genel seçimlerde elde edilen 30 ilde 1'inci parti olma başarısını ve mahalli seçimlerdeki hedeflerini sorduk. Demirezen ise parti çalışma prensiplerini davalarına ve hedeflerine bakış açısının inceliklerini Kayseri Anadolu Haber ile paylaştı.

Kendisine, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevlendirmesiyle MHP Kayseri İl Başkanlığı görevini devraldınız. Konuşmanızda Milliyetçi Hareket Partisi alelade bir parti değildir, partimiz İslam adabı ve Türklük gururuyla bezenmiş bir parti olma düsturuyla hareket ediyor dediniz. MHP Teşkilatı önümüzdeki dönem nasıl bir yol izleyecek?" şeklinde bir soru yönelttik.

Partimiz ideolojik bir temel doğrultusunda kurulmuş dualı bir harekettir

Başkan Demirezen "Sizin de belirttiğiniz gibi liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin tensipleriyle MHP İl Başkanı olarak atanmış bulunuyorum."diyerek şunları kaydetti: "Yaklaşık yarım asırdır Ülkücü-Milliyetçi Hareket içerisinde çeşitli kademelerde görev aldım. Dolayısıyla partimizin sıradan bir siyasi parti olmaktan öte yaşamımıza yansıttığımız bir fikir hareketi olduğuna inanıyorum. Ayrıca partimiz ideolojik temel doğrultusunda kurulmuş dualı bir harekettir. Bu sebeple MHP'nin diğer siyasi partilerden farklı olduğuna iman etmiş bulunmaktayım."

Önümüzde Olağan Kongrelerimiz var

Önümüzdeki dönemde il yönetimimizdeki arkadaşlarımızla birlikte durmadan, yorulmadan partimizin Kayseri'deki başarısını sürdürebilmek için çalışacağız. Öncelikli olarak ise önümüzde yapmayı planladığımız ilçe Olağan Kongrelerimiz var. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz.

Başkan Demirezen'e "14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde 30 büyükşehirde 1'inci parti oldunuz. Bu başarıyı partinizin hangi misyonuyla anlamalıyız?" diye sorduk...

Partimiz 54 yıllık şerefli bir geçmişe sahip bir fikre dayanmaktadır ifadelerini kullanan Demirezen; "Bu başarı, anket simsarları ve gerçeği görmemek için gözlerini kapayanlar hariç, kimseyi şaşırtmamıştır. Bizim de bir sonraki hedefimiz var olan bu başarının üzerine bir tuğla daha koymak olacak."

Kendisine yönelttiğimiz "İl başkanlığınız süresince var olan teşkilat geleneğine ilaveten nasıl bir yenilikçi bakış getirmeyi planlıyorsunuz? Bu doğrultuda kadrolarınıza nasıl bir ufuk belirleyeceksiniz?" sorusuna ise;

Demirezen'den Cumhur İttifakı yorumu: Devam edecekler mi?

"Lider-Teşkilat-Doktrin paradigması çerçevesinde teşkilatçı yapımızı sürdüreceğiz. Türk'ün en önemli vasfı teşkilatçılığıdır. Dolayısıyla biz de teşkilat yapımızı daha da güçlendireceğiz. Gelecek dönemde de Cumhur İttifakı vizyonu ve uyumu içerisinde yolumuza devam edeceğiz." diyen Başkan Demirezen, önümüzdeki dönemde bir değişiklik yaşanmayacağını belirtti.

Mahalli seçim stratejilerine yönelik sorduğumuz, "Önümüzdeki mahalli seçimlerde de genel seçimlerde 30 ilde elde ettiğiniz 1'inci parti olma başarısını sürdürmek ve pekiştirmek için stratejik olarak nasıl bir planlama yapacaksınız?" sorusuna yanıt olarak;

Mahalli seçimlerde başarılı olmak için il ve ilçe teşkilatlarımızı güçlendireceğiz

"Şüphesiz ki mahalli seçimlerde daha başarılı olabilmek için daha çok çalışacağız. Fakat bizim ilk önceliğimiz mahalli seçimlerde başarılı olmak için ilçe teşkilatlarımızı daha da güçlendirmek olacak."ifadelerine yer verdi.

"Mahalli seçimlerde Sarız, Özvatan, Pınarbaşı ve Sarıoğlan Belediyelerine ek olarak hangi belediyeleri hedefliyorsunuz?" sorusuna ise Demirezen;

Cumhur İttifakı çalışma prensiplerini önemsiyoruz

"Biraz önce de belirttiğim gibi Cumhur İttifakı çalışma prensiplerini önemsiyoruz. Tabii ki kendi hedeflerimiz bulunmaktadır. Ancak, genel merkezimizin Türkiye genelinde alacağı karar bizim de bakışımızı netleştirmemize vesile olacaktır." dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme