MHP Milletvekili Ersoy: 'Cenaze Başakpınar'a defnedilmeyecek'

Grup Yorum ve terör örgütü DHKP-C üyesi İbrahim Gökçek'in Kayseri'ye getirilen cenazesi ile ilgili açıklamada bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, cenazenin Başakpınar'a defnedilmeyeceğini, yeni bir yer gösterileceğini açıkladı.

Gökçek'in cenazesinin, İstanbul Gazi Cemevi'ndeki törenin ardından, yine Gökçek'in vasiyeti üzerine memleketi Kayseri'ye getirileceğinin haberini alan MHP Teşkilatı ve Ülkü Ocakları üyeleri, saat 23.00'dan itibaren, cenazenin defnedileceği Başakpınar Mahallesi'ne araçlarla konvoy halinde hareket etti.

MHP Milletvekili Baki Ersoy da, saat 02.00 sularında Başakpınar'a gelerek burada teşkilat üyelerine ve vatandaşlara, cenazenin Başakpınar'da defnedilmeyeceğine dair açıklamalarda bulundu. Ardından telefonla kendisine ulaştığımız Ersoy, şunları söyledi:

“Bu cenaze Başakpınar'da defnedilmeyecek, Kayseri'de devletimizin gösterdiği başka bir yere defnedilecek. Sonuçta ortada bir ölü var, mutlaka defnedilecek; dinimizde de böyle ama Başakpınar olmayacak. Çünkü burası küçük bir yerleşim yeri ve sıkıntılar doğurabilir. Bu konuda Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Talas Belediye Başkanımız Yalçın ile istişarelerde bulunduk, sağ olsunlar onlar da anlayışla karşıladılar. Cenaze devletimizin göstereceği bir yere defnedilecek, açıklaması yarın yapılacak.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme