MHP'de iki belediye başkanı ihraç edilecek

MHP'de muhaliflerin safında yer alan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ile Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir'in partiden ihraç edilecekleri belirtiliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 1 Kasım seçimlerinde sonra başlayan süreç, parti içindeki dengeleri alt üst etti. Parti içerisinde Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı başlatılan muhalif hareket, partilileri ikiye bölerken, kurultaya ilişkin mahkemelerin durdurma kararından sonra MHP Genel Merkezi karşı atağa geçti. MHP Lideri Bahçeli'nin talimatı ile muhaliflerin saflarında yer alan belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları ve delegeler partiden ihraç edilecek.
MHP, ikinci parti konumunda bulunduğu Kayseri'de de ikiye bölünmüş durumda. Mevut İl Başkanı Baki Ersoy, Türkiye genelinde Bahçeli'ye en büyük desteği veren il başkanı olarak gözükürken, yönetiminin içinde bazı isimler muhaliflerle beraber hareket ediyor. Bunun yanı sıra Kayseri'de 26 delegenin yarısından fazlası da muhalif kanatın saflarında boy gösteriyor. Daha önce Bahçeli'yi destekleyen basın bildirisi yayınlayan bazı delegeler bile muhaliflerin tarafında yer almaya başladı.
Ancak mahkeme kararıyla kurultayın durdurulması üzerine bazı delegelerin tutumunda değişiklik olmaya başladığı söyleniyor. Buna rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin muhaliflerin saflarında yer alanların partiden ihraç edilmesi yönünde talimat verdiği açıklandı.Bahçeli, 'alternatif bayramlaşmaya katılanlar bunun bedelini ödeyecek' diyerek, büyük bir ihraç sürecinin başlatıldığını duyurdu.
Kayseri'de ihraç edilecek isimlerle ilgili İl Başkanı Baki Ersoy'un genel merkezde yetkililerle görüşmeler yaptığı öğrenildi. MHP Genel merkezinin Kayseri'de bazı delegelerle birlikte Pınarbaşı ilçe Başkanı Dursun Ataş ve Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir'i de kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edeceği ifade edildi. Dursun Ataş, geçtiğimiz gün muhalifler tarafından yapılan genel kurulda divan üyeliğine seçilmiş, Halit Demir ise desteğini açıkça muhaliflerden yana kullanmıştı. Her iki ismin ihraç edilmesi ile birlikte MHP'nin Kayseri'de belediye başkanlığı kalmamış olacak. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız MHP'den seçilmiş, daha sonra AK Parti'ye geçmişti. (HABER: SAMİ KOÇ).

Bakmadan Geçme