Milyonlarca Sürücüye Şok - Ehliyetinize El Konulabilir!

Ehliyet yönetmeliğindeki değişiklikler neler? Sürücüleri bekleyen şok haber ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber bülteninde..

Yeni düzenlenen ehliyet yönetmeliğinde, yeni ehliyet alacak ve ehliyetini yenileyecekleri yakından ilgilendiren maddelerin detayları Kayseri Anadolu Haber'de..

Trafikte sürücüler için önemli değişiklik: Artık ehliyet almak isteyenler veya ehliyetini yenilemek isteyenler uyku apnesi testinden geçmek zorunda.

Yüksek sesle horlayan veya sabahları yorgun uyanan sürücüler, uyku apnesi testi için sağlık kontrollerinden geçmek zorunda.

Vücut kitle indeks değeri 33 veya üzerinde olan herkes, uyku apnesi testi yaptırmak zorunda olacak. Mevcut ehliyeti olanlar da bu teste tabi tutulacak ve olmaları halinde ehliyetlerine el koyulabilecek.

Uzman doktor ve kulak burun boğaz uzmanının değerlendirmeleri sonucunda ikinci grup sürücü belgesi alıp almayacaklarına karar verilecek. Devlet ve üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve polikliniklerden rapor alınabilliyor. Aile hekimlerinden de rapor alınabilir fakat detaylı bir uzman görüşü gerektiğinde hastayı ilgili uzmana sevk edebilirler.

AA

Bakmadan Geçme