Miraslık tarım araziniz varsa dikkat! Tarlalar birleşiyor!

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Tarım Arazilerini Masrafsız Birleştiriyoruz' başlığı vatandaşların ilgisini çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan afişi paylaşan, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘Hisseli veya intikali yapılmamış tarım arazileri masrafsız birleştiriyoruz. Böylece üretim planlaması kapsamında kayıtlılık ve desteklemelerden faydalanma oranını artıyoruz.' İfadelerin kullandı.

Hisseli Tarım Arazileri nasıl birleştirilir?

Hisseli tarım arazisi niteliğinde olan arazilerde, payların diğer bir paydaşa satışında Vergi, Harç, Döner sermaye ücreti ödenmiyor.

Mirasa Konu Tarım Arazilerinde süreç nasıl işliyor?

Yapılan paylaşıma göre miras sonucu elde edilen ve parçalanan tarım arazileri için miras bırakının vefat tarihinden 1 yıl içinde yapılacak intikal işlemlerinden vergi ve harç ödenmesi gerekmiyor.
Ne kadar toprak büyüklüğü için geçerli?
Belirtilen muafiyetlerin, sulu ve kuru tarım arazilerinde 20 dekar, dikili tarım arazilerinde 5 dekar, örtü altı tarım arazilerinde 3 dekardan küçük paylı ve elbirliği mülkiyetli hisseler için geçerli olduğu belirtildi.

Hisseli veya intikali yapılmamış tarım arazileri masrafsız birleştiriyoruz. Böylece üretim planlaması kapsamında kayıtlılık ve desteklemelerden faydalanma oranını artıyoruz. @ibrahimyumakli @ahmtbgc @TCTarim @trgmresmi@BulentSaklav @kayserivaliligi pic.twitter.com/wbHTVgIeta — Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü (@kayseritarimorm) September 24, 2024


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme