Misafir utandıran kurabiye tarifi - Pratik Kurabiye Tarifi-Türk Mutfağı

Bugün Mantar Kurabiye tarifi ile karşınızdayız, Lezzet dolu bu kurabiye tarifimizi denemeye hazır mısınız? Yapımı oldukça pratik olan mantar kurabiye ağızda dağılan enfes lezzetiyle misafirlerinizi utandırıyor, yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Gelin hep birlikte tarifimize geçelim

Bugün Mantar Kurabiye tarifi ile karşınızdayız Lezzet dolu bu kurabiye tarifimizi denemeye hazır mısınız? Mantar kurabiye ağızda dağılan enfes lezzetiyle misafirlerinizi utandırıyor, yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor Mantar kurabiye pratik ama lezzetli tarif arayanların yardımına koşuyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu kurabiyeyi sevmeyen kişi neredeyse yok. Herkesin favorisi olacak mantar kurabiyeyi mutlaka denemeniz gerekiyor. Mantar kurabiye tarifi şekli ve tadı ile oldukça beğenilen kurabiye çeşitlerinden bir tanesidir. Mantar kurabiye uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz

Mantar Kurabiye için gereken malzemeler,

2 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin (ya da tereyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

Mantar kurabiyenin yapılışı,

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta ellerimizle iyice birbirine yedirelim. Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim. En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim. Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım. Böylece kurabiyelere mantar şeklini vermiş oluyoruz. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme