Misafirlerinizi Şaşırtın - Tatlı Tarifleri - Cream Puff

Misafirlerinizi lezzetin büyülü dünyasına davet edin! Şık görünümü ve hafif tadı ile 'Cream Puff' tarifleriyle sofralarınıza tat katın, misafirlerinize unutulmaz anlar yaşatın. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Misafirlerinizi lezzetin büyülü dünyasına davet edin! Şık görünümü ve hafif tadı ile 'Cream Puff' tarifleriyle sofralarınıza tat katın, misafirlerinize unutulmaz anlar yaşatın.

Gurme lezzetlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Misafirlerinizi etkileyici bir deneyime davet etmek için şahane bir seçenek: Cream Puff tarifleri! Sofralarınıza zarafet ve lezzet katan bu nefis tatlı, konuklarınızı adeta büyüleyecek. Cream puff, hafif hamuru ve içerisindeki nefis kremasıyla her damak zevkine hitap ediyor. Siz de misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir lezzet şöleni sunmak istiyorsanız, bu tarife bir şans vermelisiniz. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Kıtır hamuru için;

80 gram tereyağı (dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı esmer şeker (esmer şeker yoksa, beyaz şekere 1 çay kaşığı pekmez ekleyip karıştırıp kullanın)

1 su bardağı un

Kıtır hamurununun hazırlanışı; Terayağ ve şekeri karıştırıp, unu ekleyip yoğuruyoruz. İki yağlı kağıt arasında ince olacak şekilde açıp buzluğa kaldırıyoruz.

Kreması için;

1 litre süt

1 su bardağından iki parmak eksik şeker

3 yumurta sarısı

4 yemek kaşığı nişasta

3 tepeleme yemek kaşığı un

Piştikten sonra; 1 paket toz kremşanti ve 60 gram beyaz çikolata

Kremanın hazırlanışı;

Malzemeleri tencere alıp, pişiriyoruz. Göz göz olup piştikten sonra, ocağı kapatıp, beyaz çikolatayı ekleyip karıştırıp buz dolabına kaldıralım. Tamamen soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip mikserde çırpalım ve tekrar buz dolabına kaldıralım.

Choux hamuru için;

70 gram tereyağ (dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz)

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı su

1 adet küp şeker

Bir çimdik tuz

1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

3 adet yumurta

Hazırlanışı;

Un ve yumurta hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra unu ekleyip karıştırarak 2-3 dakika pişirelim. Soğuması için ayrı bir kaba aktaralım. Yumurtaları teker teker ekleyip, güzelce çırpalım. Hamuru sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt serili tepsiye büyük bir şekilde sıkalım. Hazırladığımız kıtır hamurları buzluktan çıkarıp küçük bir bardak yardımı ile kesip, choux toplarının üstüne yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Daha sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp, 40 dakika kadar rengi dönüp sertleşene kadar pişiriyoruz. Her fırın farklıdır, süreyi kendi fikrinize göre ayarlayın. Pişen hamurlarınaltına delik açıp, kremayı bolca sıkıp üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme