MOBİLYA ÜSSÜ OLACAĞIZ

Kayseri'de üç bölümden meydana gelecek olan mobilya üssü tamamlandıktan sonra Türkiye'de yıllık 7 milyar olan mobilya üretiminin yaklaşık 4 milyarını karşılayan Kayseri'de üretim ve gelir artarak katlanacak.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MOBİLYA ÜRETİM MERKEZİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bünyesinde yürütülen, Kayseri Valiliği, Kocasinan Belediyesi, Mobilyacılar Odası ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesinin ortaklığında yapılan mobilya üretim üssünde atölyeler kısmı tamamlandı.
Kayseri'de dağınık olarak mobilya üreten küçük işletmeleri bir araya getirmeyi ve bu işletmelerin katma değeri yüksek ürünlerin üretimini yapmaları konusunda iç ve dış pazarlarda rekabet güçlerini artırmalarının amaçlandığı Mobilyakent projesi üç bölümden oluşuyor. Çoğunluğu Eski Sanayi Bölgesi ve şehrin bazı yerlerinde üretim yapan büyüme potansiyeline sahip KOBİ'leri modern üretim fabrikalarına taşıyacak 700 işyerinden oluşan üretim yerleri projesi. İkincisi, showroomlar. Üçüncüsü ise ortak kullanım atölyesi olan mobitek. Yani Mobilya Teknoloji Altyapısını Geliştirme Projesi oluşturuyor. KOBİ'lerin faydalanması için ortak makine parkı oluşturulması planlanan bu projenin 9 milyon Avro'luk maliyetinin tamamı AB hibeleri ile karşılanacak. Makine parkı sağlamanın yanı sıra üreticilere, üretim satış ve pazarlama gibi konularda teknik destek verilerek, Kayserili mobilya üreticilerinin mesleki yetkinlikleri artırılacak.
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ÜRETİMİ YAPILACAK
Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezinin de aynı zamanda hayata geçirileceğini ve Kayseri'nin bir mobilya üssü olacağını belirten Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim, 'Mobilyakent Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesine sahip olacak. Mobilya sektörünün sorunlarına çözüm bulmak, özellikle iş yeri olmayan küçük ve orta boy esnafı işyeri sahibi yapmak üzere yola çıktık. Mobilyakent 1 milyon 450 metrekare alan üzerinde 700 imalat ve 300'den fazla showroomdan meydana gelen bir oturum. Ev tekstili, perde, aydınlatma, mobilya yani bir ev için ne lazım hepsi burada mevcut. Atölyelerimiz bitti taşınmalar başlayacak yavaş yavaş. Showroom kısmı ise bu ayın 17'sinden sonra ihalesi var ondan sonra temeli atılacak ve proje toplamda 2016 yılında bitmiş olacak. Proje yaklaşık olarak 500 milyon liraya mal oldu. Büyükşehir ve Kocasinan Belediyesinin katkı ve destekleriyle bu projeyi bu hale getirdik. Hepsinden Allah razı olsun.'dedi.
YATIRIMLAR TAMAMEN YERLİ
Şehrin sermayesinin yine şehirde kalacağını söyleyen ve tamamen yerli bir proje yaptıklarını ifade eden Başkan Çevrim, 'Kayseri'de üretilen Kayseri'de satılacak. Kayseri'de çok yatırım oluyor ama dışarı bağımlı yatımlar bunlar genelde. Bizim müteahhitlerimiz de Kayserili. Paramız bizde kalıyor dışarı çıkmıyor. Kayseri'nin birçok alışveriş merkezi hep dışarıdan gelen yabancı yatımlardan oluşuyor. Bizim yatırımlarımız tamamen yerli. Mobilyanın merkezi Kayseri olduğu için bunu anlatmak için yaptığımız bir proje aslında. Bu proje Çin'den geldi. Türkiye'de özel yatırım olarak en büyük yatırım ve böyle bir yatırım Kayseri dışında başka bir şehirde yok. Mobilyacılar burada, işyeri sahibi olmakla kalmayacak, Avrupa'da, Ortadoğu'da, Türk Cumhuriyetlerinde kısaca mobilyacıların rekabet edeceği tüm pazarlarda yapacağı çalışmalarla, hem dünya mobilya sektöründeki hem de yurt içindeki Pazar payını ciddi şekilde artıracaktır.' şeklinde konuştu.
MOBİLYA SEKTÖRÜ 365 GÜN HİZMET VERECEK
Türkiye'de yıllık 7 milyarlık mobilya üretimi olduğunu ve bunun yaklaşık 4 milyarını Kayseri'nin karşıladığını hatırlatan Çevrim, şunları söyledi:'İhracata bakarsanız 3'te 1'in üzerinde ihracat var. Kayseri tek başına daha fazlasını yapıyor. Dolayısıyla burada büyük bir pazar var. Bizim tek yapmamız gereken tanıtmak. Yazın zaten sektör iyi durumda evliliklerden dolayı. Mevsimsel olarak iyi durumda. Kışın dünyadaki alıcıları Kayseri'ye getirdiğimizde çok iyi mobilya satacağımıza inanıyoruz. Üretilen mobilyalar perakende olarak mağazalarda, toptan olarak da genelde dünyadaki belli fuarlarda müşterilerin beğenisine sunulacak. Kayseri mobilya sektörü yılın 365 günü fuar alanı gibi hizmet verecek, yazın serin kışın sıcak bir ortamda toptan ve perakende olarak mobilya satışı yapabileceğimiz bir alışveriş merkezine kavuşuyor. Sanayicimiz ve kobilerimiz adına dünyanın önemli mobilya fuarlarında standart açarak, pazar payımız olan ülkelerden alım heyetlerin sektörün durgun geçtiği kış dönemlerinde Kayseri'ye getireceğiz, yapacağımız reklam ve tanıtımlara ben mobilya ticareti yapıyorum diyen yurt içindeki ve yurt dışındaki alıcıları uğrak yeri olacağız.'
ÖZEL HABER: SEHER GÖZÜKÜÇÜK


Bakmadan Geçme