Mozaik pastayı hiç böyle denediniz mi? - Tadı damağınızda kalacak!

7'den 70'e herkesin severek tükettiği mozaik pastanın bu halini hiç denediniz mi? Mozaik pastanın yeni formu size eskiyi unutturacak. Tadı damağınızda kalacak bu tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Mozaik pasta 7'den 70'e herkesin severek tükettiği pastaların arasında geliyor. Kazandırılan yeni formu ise size eski mozaik pastayı unutturacak. Tadı damaklarınızı şenlendirecek.

Ev yapımı krema ile muhteşem mozaik pasta tabanı bu tarifte buluşuyor. Çikolata sosuylada birleşince ortaya muhteşem bir yaş pasta çıkıyor. Bu tarif mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

1,5 paket petibör bisküvi
125 gram margarin
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 1 parmak eksik süt

Muhallebisi için

3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 paket toz kremşanti

Sosu için

1 poşet çikolata sosu
1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

İlk olarak pastanın mozaik tabanını hazırlıyoruz. Mozaik tabanı için 1,5 paket petibör bisküviyi çok fazla küçük olmayacak şekilde kırarak bir karıştırma kabına alalım. Erittiğimiz margarini bisküvilerin üzerine ilave edelim. Kakao ve sütü de ekleyerek mozaik tabanı hazırlayalım. Kelepçeli kalıba mozaik tabanın harcını boşaltıp, bastırarak yerleştirelim.

Mozaik tabanı hazırladıktan sonra buzdolabında 30 dakika-1 saat kadar dinlendirelim. Mozaik tabanı ne kadar dinlendirirsek o kadar lezzetli olacaktı. Bu aşamadan sonra muhallebi aşamasına başlayabilirsiniz.

Muhallebisi için uygun bir tencereye un, nişasta, toz şeker ve sütü alarak koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebimizi ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilya ve margarini ekleyip, eriyene kadar karıştıralım. Ardından muhallebimizi ılımaya bırakalım. Ilıyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyerek mikser ile çırpalım.

MBu işlemleri tamamladıktan sonra muhallebimizi bisküvilerin üzerine boşaltalım ve düzeltelim. Sosu için çikolata sosunu ve sütü uygun bir tavaya alalım, karıştırarak pişirelim. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çikolata sosumuzu muhallebimizin üzerine dökelim ve düzeltelim.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme