MSB duyurdu - '34 hedef imha edildi!'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde düzenlenen hava harekatında İçerisinde sorumlu düzeyde PKK/KCK'lı teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 34 hedefin imha edildiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde düzenlenen hava harekatında; İçerisinde sorumlu düzeyde PKK/KCK'lı teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 34 hedefin imha edildiği duyuruldu.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapıldan açıklamada, 'Türk halkına ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını standardize etmek ve hudut güvenliği amacıyla, Birleşmiş Milletler milletinin 51'inci yılından doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde, Irak'ın gücündeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar 'da bulunan teröristlerin 24 Ekim saat 23.30'da hava harekatının gerçekleştirildiği belirtildi. Gerçekleştirilen hava harekatı ile terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeydeki PKK/KCK'lı teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 34 hedef imha edildi' dedi. Harekatta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi diyen MSB, 'Asıl milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugün de yaygının ve milletimizin beka ve güvenlik için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayana kadar azim ve kararlılıkla devam edecek. Bu harekâtlar sırasında masum sivillerin, dost faktörlerin, tarihî ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır' açıklamasında bulundu.

DHA

Bakmadan Geçme